Украйна очаква днес руските танкове да стигнат до Киев. Това

...
Украйна очаква днес руските танкове да стигнат до Киев. Това
Коментари Харесай

Киев: Днес ще е най-тежкият ден от руската инвазия

Украйна чака през днешния ден съветските танкове да стигнат до Киев. Това разгласи един от военните съветници на държавното управление. Според Киев през днешния ден ще е най-тежкият ден от съветската инвазия. Медиите оповестяват, че армията взривява мостове близо до столицата, с цел да забави руснаците.

Президентът Володимир Зеленски направи ново видеообръщение. Той сподели, че и тази нощ в Киев е имало ракетни удари. Те са почнали в 4 часа сутринта и са поразили военни и цивилни цели.

" Ударите против Киев с крилати или балистични ракети още веднъж започнаха. Чух две мощни детонации ", написа в профила си в Телеграм заместник-министърът на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко.

Жилищен блок в украинската столица гори. Кметът Кличко съобщи, че постройката е ударена от ракета. Има ранени, а постройката е застрашена от срутване.

Самолет е паднал в един от южните квартали на града. Медии пишат, че това е съветски аероплан, който е бил свален и се е разрушил в жилищен регион, източно от Днепър. Тази информация не е доказана от самостоятелни източници.

Междувременно не престават конфликтите по цялата територия на страната. Загинали са над 130 души - военни и мирни жители. Повече от 300 са потърпевшите, оповестиха управляващите в Украйна. След като изстреля над 160 ракети по повече от 80 цели в Украйна, Русия стартира огромна наземна интервенция. Войски влязоха в прилежащата страна от север, изток и юг.

Украински граничен пост в Запорожка област e станал през днешния ден обект на ракетен удар, има жертви, заяви службата за гранична защита на Украйна, представена от Ройтерс.

Украинските войски оповестиха, че се бият с съветски бронирани елементи тази заран на две места - Димер и Иванков, надлежно на 45 и 80 км северозападно от столицата Киев.

" Въздушно-десантните войски на въоръжените сили на Украйна водят боеве към обитаемоте места Димер и Иванков, където са пристигнали огромен брой противников танкове ", заяви армията на страницата си във Фейсбук.

Украинските сили оповестяват, че са спрели настъплението на " превъзхождащите противников сили " на река Тетерив, съобщи ДПА. Мостът през реката е опустошен, се добавя в известието.

Репортер на ДПА заяви, че в Киев още веднъж е отекнал писък на сирени. Градските управляващи приканиха всички жители да потърсят сигурни убежища. Много хора се крият в метрото на столицата - град с 2,8 милиона поданици.

Според известия на медиите съветските сили са атакували летище в западния град Ровно. Съобщава се за сражения и в Суми на североизток, покрай границата с Русия. Тези известия не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник.

Съобщава се за конфликти и починали в редица градове. Ключова наподобява интервенцията на руснаците на летище близо до Киев. Товарната авиобаза беше завладяна от съветски командоси. Целта евентуално е тя да бъде употребена като плацдарм, с цел да кацнат още съветски бойци и техника.

Украинските елементи се борят с руснаците, като даже медиите писаха, че са си върнали контрола над летището. От Съединените щати обаче обявиха, че тяхното разузнаване сочи, че съветските войски са още по-близо до Киев.

Това беше частично повода за обръщението на президента Володимир Зеленски, който съобщи, че руснаците възнамеряват да го убият, а украинците могат да разчитат единствено на себе си.

“Оставам в столицата. Семейството ми е в Украйна, децата ми са в Украйна. Ние не сме предатели. Граждани сме на тази страна. Къде тъкмо се намират - нямам право да кажа. Според информацията, която имам, врагът ме е определил като " цел номер 1 ". Семейството ми е " цел номер 2 ". Те желаят да нанесат удар по Украйна, като унищожат държавния глава”, сподели той.
ТЕМА преди 11 минути 424 преди 16 минути 315 преди 23 минути 278
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР