Правата на жените са незавършеното дело на 21 век. Нашата

...
Правата на жените са незавършеното дело на 21 век. Нашата
Коментари Харесай

Ето от какво се впечатли Хилари Клинтън в България

Правата на дамите са незавършеното дело на 21 век. Нашата работа е да сплотяваме хората, да поемаме задължения, да оказваме помощ на повече млади дами да имат уменията и фантазиите, а в случай че премахнем всички бариери, това ще усили фрапантно Брутният вътрешен продукт на всички страни. Това сподели някогашният държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън по време на срещата на основаната от брачна половинка ѝ Бил " Глобална самодейност на Клинтън " (Clinton Global Initiative – CGI).

България изпреварва доста страни по брой дами водачи, а с директивата " Жените в управителните препоръки " броят им единствено ще се усилва и още веднъж благодари за забележителните стъпки, които прави страната ни по повод равенството на дамите, сподели още Хилари Клинтън.

Домакин на събитието в НДК е Кирил Домусчиев - съосновател на Domuschiev Impact, която е сътрудник на CGI и беше водещ спонсор на срещите на самодейността през 2022 година и 2023 година в Ню Йорк. Домусчиев е също и член на Консултативния съвет на самодейността на някогашния президент на Съединени американски щати.

Срещата в София е част от " Пътя към септември " на CGI - целогодишни срещи за определяне на нови партньорства и намиране на способи за решение на неотложни световни проблеми. Финалът на срещите е в Ню Йорк на 23 и 24 септември.

CGI е извънредно признателна, че има сътрудник тук. Знаем, че доста от участниците в CGI са поели ангажимент да отворят вратите, когато става въпрос за неравноправие сред половете, само че към момента срещаме отпор, има сили, които желаят да държат тези порти затворени, които не виждат изгодите от дамите в обществения или частния бранш, описа някогашният държавен секретар на Съединени американски щати. 

По думите ѝ макар приноса им, доста дами и девойки се сблъскват с спънки. Получавали към 24% по-ниски приходи. Намирали повече работа в по-нископлатените елементи на стопанската система. 

" Трябва да сме почтени във връзка с метода на мислене и правните бариери, които се слагат. Предприятията, ръководени от дами, са получили 2% по-малко от вложения рисков капитал през предходната година. Говорила съм с доста хора и постоянно има някакво опрощение, което значително се корени в предубеждения ", показа Хилари. 

Тя посочи, че 1 от 10 дами живее в беднотия, само че стопанските системи, в които се намират, не могат да продължат да действат без техния неплатен труд.

" В Африка виждаме дами, които работят на всички места, и все пак техният труд не се регистрира, той е неплатен. Има толкоз доста неща, които могат да се създадат. Щастлива съм, че организираме тази полемика в България ", сподели тя.

Благодаря, че се погрижихте гласът на Косово да бъде чут, доста съм щастлива да се причисля към вас през днешния ден, с цел да обсъдим тази тематика. Овластяването на дамите е овластяване на обществата, сподели и президентката на Косово Вьоса Османи.

Тя уточни, че като юрист и деятел е видяла, че колкото повече се овластяват девойките, толкоз повече обществото просперира.

От думите ѝ стана ясно, че политиките на Косово изрично включват овластяването на нежния пол. И имало единствено един елементарен метод да се реализира стопански напредък - вложение в човешкия капитал, както при мъжете, по този начин и при дамите.

" Ако не включим половината от човешкия си капитал, ще имаме 50% по-малък напредък ", съобщи Османи и с оскърбление показа, че икономическите промени не били ориентирани към поддръжка на цялостния човешки капитал в нейната татковина.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР