Украйна и Англия завършиха наравно 1:1 в мач от група

...
Украйна и Англия завършиха наравно 1:1 в мач от група
Коментари Харесай

Украйна не се даде на Англия под строгото съдийство на Кабаков

Украйна и Англия приключиха наедно 1:1 в мач от група " С " на квалификациите за европейското състезание по футбол през 2024 година в Германия.

Заради продължаващия боен спор на територията на Украйна срещата се игра в полския град Вроцлав. Мачът бе управителен от българска съдийска бригада отпред с Георги Кабаков. При решенията си пловдивчанинът бе подпомаган от Мартин Маргаритов, Диян Вълков, Никола Попов, Ивайло Стоянов и Драгомир Драганов.

През всички 90 минути на мача англичаните бяха по-активният тим и този, който владее повече топката. Украинците, водени от легендата на локалния футбол Серхий Ребров, обаче стояха чудесно в личната си половина и рядко допускаха рискове пред вратата си.

Домакините съумяха да открият резултата в 26-ата минута при една от първите си по-опасни офанзиви. По десния фланг бранителят Юхим Конопля съумя да напредне и да пусне ниско центриране към точката на дузпата, което бе засечено от Олександър Зинченко, който от десетина метра не пропусна да вкара във вратата на Джордан Пикфорд.

Англия обаче съумя да възвърне равенството относително бързо. В 41-вата минута Хари Кейн пусна пас от дълбочина към Кайл Уокър, който изненадващо се озова зад тила на украинската отбрана и с удар с десния крайник бе прецизен за 1:1. За футболиста на Манчестър Сити това бе първи гол за националния отбор в 77-мия му мач.

След почивката играта се придвижи напълно в половината на Украйна, само че Англия по този начин и не съумя да стигне до надвит гол. Най-близо до него бе Букайо Сака, чийто удар в 59-ата минута се отби от напречната греда. Минута по-късно " трите лъва " имаха искания за дузпа за игра с ръка в наказателното поле, само че те вярно не бяха почетени от Кабаков и екипа му.

В класирането в група " С " Англия остава безапелационен водач с 13 точки от пет мача. Украйна е на второ място със 7 точки от четири мача. Следват Италия с 3 точки от два мача и Република Северна Македония също с 3 точки, само че от три мача. В дъното е Малта без актив.
 Азербайджан - Белгия 0:1 в подготовка за Евро 2024
Белгия постави минимални старания за нужни три точки

Селекцията на Тадеско победи с минималното 1:0 Азербайджан
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР