Украйна е поискала от България всякакво въоръжение с изключение на

...
Украйна е поискала от България всякакво въоръжение с изключение на
Коментари Харесай

Списъкът на Зеленски: Правителството разяснява в НС какво е поискала Украйна

Украйна е поискала от България всякакво въоръжение като се изключи летателни средства. Президентът Володимир Зеленски е дал лист за това на властта в София при еднодневното си посещаване през вчерашния ден. Какво обаче ще дадем на Киев? Ная този въпрос отговори в Народното събрание министърът на защитата Тодор Тагарев.

Комисията по защита се събра изключително в Народното събрание още рано сутринта – в 8 часа. Веднага след нейното съвещание отрасловият министър Тодор Тагаев обячи, че в листата на Зеленски има „ всичко, само че без летални средство “. По-късно в коларите на Народно събрание той посочи, че те са поискали всичко, само че „ това не значи, че ние ще им го дадем “.

„ Няма да бъде изпратено нищо, което нарушава опцията да пазиме нашата страна “, безапелационен бе министър председателят

В пленарната зала „ Възраждане “ желаеха да знаят какво сме дали и какво сме дали обещание на Киев . „ Преди 30 минути министър Тагарев сподели: „ Всичко без авиация “. Може би не сте го чули. Той съобщи: „ Бронирана техника, противовъздушна система за защита, брегови ракетни комплекси “, сподели от парламентарната естрада Ивелин Първанов от „ Възраждане “.

„ Не знам какво е споделил Тагарев прези 30 минути. Знам какво изиска Украйна Нищо, което заплашва нашата боеспособност “, отговори му министър председателят Николай Денков.

„ Необходимо е да се завърши по допустимо най-ускорен метод процедурата “, уточни Мария Габриел

В коридорите на Народното събрание акад. Денков разясни, че тематиките се смесват манипулативно - това, което Зеленски е изискал, и това, което ние ще дадем. „ Със сигурност няма да дадем системи за Противовъздушна отбрана, които биха оставили оголено небето над България “, изясни министър председателят.

„ Нищо, което ни заплашва, няма да дадем. Бъдете сигурни в това “, удостовери и Атанас Атанасов от ПП-ДБ.
Визитата на Володимир Зеленски беше коментирана и от водача на ГЕРБ. „ Имало е смисъл да създадем държавно управление и некоалиционно болшинство. Идването на президента Зеленски се случи въз основата на компромис, който ние направихме да отстъпим нашия мандат, премиерското място, с цел да се сътвори държавно управление. Иначе такова посещаване нямаше да има “, съобщи Бойко Борисов в коларите на Народното събрание.

Вчера огромна част от депутатите взеха неинформирано решение по отношение на Украйна, сподели още той

От Движение за права и свободи оповестиха, че след срещата със Зеленски са поискали на Украйна скорошно участие в НАТО. Малко по-късно коментар пристигна и от Има Такъв Народ. Те също считат, не трябва да се дава нищо, което заплашва нашата сигурност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР