Украйна е ангажирала повече сили в своята контраофанзива на югоизток

...
Украйна е ангажирала повече сили в своята контраофанзива на югоизток
Коментари Харесай

CNN: Украйна хвърля резервите в контраофанзивата

Украйна е заела повече сили в своята контраатака на югоизток след близо два месеца муден прогрес, съгласно двама американски чиновници - знак, че те са разпознали евентуални недостатъци в съветските отбранителни линии, които да употребяват, написа CNN, представена от " Фокус ".

Украинската войска към момента разполага с спомагателна бойна мощност в запас, само че това е " главната част " от силите, ангажирани в контранастъплението, споделя един от събеседниците на американския ефирен канал.

Новоизползваните елементи до момента са държани в запас, до момента в който други украински сили напредваха постепенно, трудно против дълбоките съветски отбранителни линии и минни полета, до момента в който бяха под опасност от въздушни офанзиви и артилерийски огън.

На югоизток украинската контраатака е пробила някои детайли от съветските отбранителни линии, споделя източникът на CNN и аварийните елементи са влезнали, с цел да се възползват от опцията.

The New York Times първи оповестиха за изпращането на спомагателни украински сили в контранастъплението.

Украинският министър на защитата Олексий Резников призна през почивните дни, че дълго чаканата контраатака е изостанала от графика, само че той настоя, че " не е обезпокоен, тъй като всичко върви по проект “.

По думите му, Украйна би трябвало да употребява " бойци, сапьори и разминиране “, с цел да си пробие път през съветските минни полета, само че че те приготвят бойното поле за " същинско настъпателно придвижване “.

Дори с ангажирането на спомагателни сили в контранастъплението напредъкът на Украйна може да не е неотложен, защото Русия има голям брой пластове отбранителни линии, които построява и укрепва в продължение на месеци.

Председателят на Обединения комитет на началниците на щабове на Съединени американски щати военачалник Марк Мили съобщи предходната седмица, че Русия има " доста комплицирана защита в дълбочина “ през фронтовата линия в Украйна, сравнявайки я с окопите през Първата международна война.

" Те имат доста обширна зона за сигурност в дълбочина “, установи Мили на брифинг след виртуална среща на контактната група за защита на Украйна, " и по-късно те имат най-малко два, може би даже три съществени отбранителни пояса “.

" Това, което украинците имат обаче, е доста количество бойна мощност, която към момента не е ангажирана “, означи Мили тогава.

В сряда заместник-министърът на защитата Хана Маляр съобщи, че настъпателните интервенции по южния фронт " последователно напредват “, като сходен, еволюционен прогрес се реализира и на изток в региона на Старомайорское.

Близо до село Роботино украинската 47-ма бригада се пробва да пробие мощно минираните съветски отбранителни линии, употребявайки американска бронирана техника, с цел да нападна позициите.

Член на конфигурираната от Русия военно-цивилна администрация в Запорожие, Владимир Рогов, написа в Telegram в сряда, че украинските сили, подкрепени от бронирани транспортни средства и танкове, са съумели да се " вклинят в три сектора от нашата първа отбранителна линия “ покрай Работино.

Рогов съобщи, че съветските сили употребяват цялостния си боеприпас, в това число авиационни удари, с цел да отхвърлен украинските елементи, извършващи офанзивата, за които той твърди, че са оборудвани и подготвени от Запада.

" Бойците от тези бригади са подготвени в чужбина, а самите бригади са оборудвани със западна военна техника, в това число танкове Leopard и БМП Bradley, написа той.

Установеният от Русия губернатор на Запорожка област Евгений Балицки също заяви, че е в ход украинска офанзива.

Украински публични лица не са коментирали или удостоверили обществено тази атака.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР