Украинците, които се подготвят за мрачното отбелязване на две години

...
Украинците, които се подготвят за мрачното отбелязване на две години
Коментари Харесай

В навечерието на 2 г. от войната: Украинците споделят, че тя трябва да продължи до пълна победа

Украинците, които се приготвят за мрачното отбелязване на две години от съветската инвазия, се притесняват от продължаващата неустойчивост във връзка с поддръжката на Европа и Съединените щати. Докато се борят за бъдещето на страната си, украинците се тормозят, че съветските интервенции, в това число пропагандната активност, могат да съумеят да разколебаят досегашния обединен отговор на Запада. Евронюз обиколи градовете Ирпин и Буча, където украинците са били изправени пред най-бруталните офанзиви на съветската войска.

 
Не сме мислили, че Русия може да ни нападне. Защото доста от моите родственици живеят в Русия. Лелята на брачна половинка ми и нейните деца живеят там. И в този момент те не приказват, не поддържат връзка, тъй като не могат да ни повярват, че сме подложени на бомбардировки и се борим за свободата си. 
Юлия Кановска, майка на едно дете от Ирпин

В същото време някои от тези, които са на фронтовата линия, имат фамилии в Русия, които в този момент обаче са станали техни врагове. Димитрий е доктор на фронта, чийто татко живее в Русия. 

 
Татко ми счита, че в Украйна има доста нацисти и че Путин постъпва вярно, като окупира страната. Не беседваме от 2017 година насам, а в този момент и да желаеме е невероятно. Баща ми даже има писмен знак " Зет " на колата си. Той поддържа Русия. 
Димитрий Миколюк от Донецк - военен доктор, татко и брачен партньор
С времето и физическите, и психическите белези на хората от Ирпин и Буча стартират да избеляват. Въпреки това те споделят, че войната би трябвало да продължи, тъй като Украйна би трябвало да победи.
Шона Мъри - Еuronews
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР