Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Съветът за национална сигурност

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Съветът за национална сигурност
Коментари Харесай

Зеленски забрани на чиновници и министри да пътуват в чужбина

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Съветът за национална сигурност и защита е взел кардинално решение за възбрана за пътуването на публични лица в чужбина. Тя се отнася за всички чиновници на централното държавно управление и на разнообразни други равнища на локалните управляващи .

" Това се отнася за чиновниците на реда, народните представители, прокурорите и всички, които би трябвало да работят за страната и в страната. Ако желаят да си починат в този момент, ще си починат отвън държавната работа. Служителите към този момент няма да имат право да пътуват в чужбина за отмора или с друга недържавна цел ", съобщи президентът във вечерно послание.
 Зеленски подхваща твърди ограничения против корупцията
Зеленски подхваща твърди ограничения против корупцията

Този седмица президентът ще разгласи основни решения

Съгласно решението по време на готовност и военно състояние държавните чиновници могат да пътуват отвън Украйна единствено в командировка. Отбелязва се, че кабинетът на министрите би трябвало да промени наредбите за прекосяване на държавната граница в границите на пет дни .

Зеленски не назова имена, само че украинските медии оповестиха, че заместник-главният прокурор Олексий Симоненко е отишъл на отмора в Испания - в колата на украински предприемач - в навечерието на Нова година. Новинарската организация УНИАН заяви, че той към този момент е бил помолен да напише писмо за оставка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР