Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че сътрудничеството между Великобритания, Полша

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че сътрудничеството между Великобритания, Полша
Коментари Харесай

Украйна, Великобритания и Полша създават нов формат на политическо сътрудничество

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че съдействието сред Англия, Полша и Украйна придобива нов формат.

" Създаваме нов формат на политическо съдействие в Европа сред Украйна, Англия и Полша ", сподели той при откриването на постоянната сесия на Върховната рада през днешния ден.

Очаква се съответните съглашения да бъдат скрепени през днешния ден по време на визитата в Киев на министър председателите на Англия и Полша Борис Джонсън и Матеуш Моравецки.

Зеленски съобщи също, че дипломатическата поддръжка за Украйна е на най-високото си равнище от 2014 година насам. Същевременно той добави, че страната му " прави оценка поддръжката на всички, само че разчита единствено на себе си ".

По-рано медиите оповестиха за основаването на нов формат на взаимоотношение сред трите страни, като се позоваха на дипломатически източници, без да показват детайлности. Форматът беше упоменат за пръв път от английския външен министър Лиз Тръс по време на нейната тирада в Австралия на 21 януари. Според нея съдействието сред Англия, Полша и Украйна е било разисквано по време на визитата на Зеленски в Лондон през декември 2021 година, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР