Украинският президент Володимир Зеленски обеща страната му да си върне

...
Украинският президент Володимир Зеленски обеща страната му да си върне
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна ще си върне всичко – Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска област, Крим, водите на Черно и Азовско море

Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание страната му да си върне цялата територия, окупирана от Русия. " Украйна е на път да си върне това, което е нейно, и най-после ще си върне всичко – Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска област, Крим, водите на Черно и Азовско море ", акцентира Зеленски в обичайното си вечерно видеообръщение.
 
" Но окупаторите би трябвало да знаят: ще ги изтласкаме назад до границата. До нашата граница, линията на която остава непроменена ", добави той.

" Ако желаят да оцелеят - съветските военни би трябвало да бягат. Отивайте си в къщи. Ако се страхувате да се върнете в Русия - тогава се предайте, а ние ви подсигуряваме осъществяване на всички правила на Женевската спогодба (за военнопленниците, бел. ред.) ", акцентира украинският президент.
 
В същото време Зеленски отхвърли да разяснява появилите се информации, че въоръжените сили на Украйна са почнали огромна контраатака в южната част на страната.
 
" Някой да желае да знае какви са проектите ни? Няма да чуете конкретика от нито едно отговорно лице. Защото това е война - и по този начин се прави на война ", съобщи украинският президент.
 
Украинските въоръжени сили организират контраатака на юг и са пробили съветските отбранителни линии в няколко бранша от фронтовата линия покрай град Херсон, сподели в това време консултант на Зеленски.
 
Във видеоинтервю, оповестено в You Tube, Алексий Арестович съобщи още, че са подложени на обстрел фериботите, които Русия употребява за доставяне на окупираната от нея част от Херсонска област на западния бряг на река Днепър. В резултат снабдяването по мостове и посредством фериботи е прекратено или съвсем прекратено, сподели той, представен от УНИАН.
 
В понеделник CNN разгласи, че украинската войска е освободила четири села покрай Херсон.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР