Украинският президент Володимир Зеленски каза в събота, че се предприемат

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза в събота, че се предприемат
Коментари Харесай

Предайте това на Путин. Зеленски съобщи началото на украинската контраофанзива

Украинският президент Володимир Зеленски сподели в събота, че се подхващат контраофанзивни дейности против съветските сили, без да даде детайлности.

Това стана по време на необявено посещаване на канадския министър председател Джъстин Трюдо в Киев.

" В Украйна се организират контранастъпателни и отбранителни дейности ", сподели Зеленски на взаимна конференция с Трюдо. Зеленски беше помолен да отговори на коментара на съветския президент Владимир Путин от петък, че украинските сили са почнали контранастъпление.

В отговора си той изброи поименно висшите украински военни, като сподели, че всички те са " в позитивно въодушевление ", и добави с усмивка: " Предайте това на Путин ".

Трюдо, който дойде в Киев по-рано денем, разгласи нов пакет военна помощ на стойност 500 млн. канадски $ (375 млн. щатски долара) и съобщи, че Канада ще взе участие в многонационални старания за образование на украински водачи на изтребители F-16.

Канада също по този начин ще достави на украинската войска 287 спомагателни ракети за противовъздушна защита и 10 000 155-милиметрови снаряда. Канада към този момент е предоставила помощ в размер на милиарди долари, сподели Трюдо и добави, че народът на Украйна " може да разчита на това, че Канада ще продължи своята политическа, финансова, филантропична и военна поддръжка толкоз дълго, колкото е належащо ".

Трюдо заяви също, че Отава изземва притежавания от Русия товарен аероплан " Антонов " , който кацна в Канада предходната година, и стартира развой на конфискация на самолета в интерес на Украйна.

От канцеларията на Зеленски оповестиха, че по време на визитата на Трюдо двамата водачи са приели декларация, в която се отбелязва, че Канада остава твърдо ангажирана с независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници.

" Канада високо прави оценка решимостта и смелостта на украинския народ и въоръжените сили в отстояването на независимостта ", се споделя в документа. " Тяхната непреклонност и смелост на фронтовата линия на демокрацията освен подсигурява сигурността на Европа в лицето на насилствения съветски експанзионизъм, само че също по този начин укрепва учредената на правила интернационална система и демонстрира, че без значение какъв брой жесток е врагът, силата не го прави прав. "

Новината идва на фона на известия на украинските военни сили за през нощта в петък против събота. Ситуацията е тежка и по поречието на река Днепър, където във, което докара до наводнения и екологична злополука.
 Kакви са заплахите след гърмежа на язовир  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР