Украинският президент Володимир Зеленски каза, че руският му колега Владимир

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза, че руският му колега Владимир
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Путин е убил Евгений Пригожин

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че съветският му сътрудник Владимир Путин стои зад гибелта на ръководителя на военната компания “Вагнер ” Евгений Пригожин, който предишния месец почина при самолетна злополука, съобщи Българска телеграфна агенция.

Зеленски не показа доказателства, с цел да поддържа изказванието си.

“Фактът, че той умъртви Пригожин – или най-малко това е информацията, която имаме, не друга – също приказва за това какъв брой е разумен и какъв брой е слаб ”, съобщи той на конференция в Киев в отговор на въпрос за Путин.

Кремъл даде обещание да бъдат разследвани всички възможни аргументи за самолетната злополука, в това число и опцията за “нещо неправилно ”. Той дефинира догатките, че Путин е наредил гибелта на Пригожин и хората му, като “абсолютна неистина ”.

Това лято Пригожин поведе несполучлив протест, който представляваше най-голямата опасност за ръководството на Путин, откогато той пристигна на власт през 1999 година. Това накара съветския президент да упрекна водачите на метежа в “измяна ” и “забиване на нож в гърба ”.

По време на почналото преди 23 години ръководство на Путин доста негови критици починаха при неразбираеми условия или се разминаха на косъм със гибелта.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР