Украинският президент Володимир Зеленски изрази очакване Русия да засили атаките

...
Украинският президент Володимир Зеленски изрази очакване Русия да засили атаките
Коментари Харесай

Зеленски изрази очакване Русия да засили атаките си тази седмица на фона на срещата на върха на ЕС

Украинският президент Володимир Зеленски изрази очакване Русия да ускори офанзивите си тази седмица на фона на срещата на върха на Европейския съюз, на която водачите на 27-те ще обсъдят дали да поддържат кандидатурата на страната му за участие.

" Очевидно би трябвало да чакаме тази седмица от Русия усилване на враждебните дейности. Ние се приготвяме. Готови сме ", сподели Зеленски в обичайното си среднощно видеообръщение.

Украйна подаде молба за присъединение към Европейски Съюз четири дни след началото на съветската инвазия на 24 февруари. В петък Европейската комисия предложи някогашната руска република да получи статут на претендент за участие.

Лидерите на страните от Европейски Съюз ще обсъдят въпроса на срещата си в четвъртък и петък, като се чака да одобрят молбата на Украйна, макар опасенията на някои страни. Самият развой на присъединение обаче може да се проточи дълги години.

Влизането на Украйна в Европейски Съюз би било в прорез с една от задачите, оповестени от съветския военнопрестъпник Владимир Путин, когато той подреди нашествието: южната съседка на страната му да остане отвън западната сфера на въздействие.

View this post on Instagram
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР