Украинският национален енергиен оператор Укренерго каза, че Русия е разрушила

...
Украинският национален енергиен оператор Укренерго каза, че Русия е разрушила
Коментари Харесай

Киев: Русия е разрушила ключова електроцентрала в Херсон преди изтеглянето си

Украинският народен енергиен оператор " Укренерго " сподели, че Русия е разрушила основна електроцентрала в Херсон преди да изтегли войските си от града на Западния бряг на река Днепър предходната седмица, съобщи Франс прес.

„ Електроцентралата, която доставяше електричество за целия Западен бряг на Днепър в Херсонска област и забележителна част от Николаевска област, е на практика унищожена “, написа във Facebook шефът на " Укренерго " Володимир Кудрицки и добави, че това е едно от „ следствията от безсилния боязън на окупаторите преди бягството им “.

„ По-голямата част от освободените региони на Херсонска област са без електричество от 6 ноември “, сподели още Кудрицки. „ Правим всичко допустимо да осигурим на хората електричество допустимо най-скоро “, написа шефът на " Укренерго ".

Украйна е " изпратила листата с съоръжение, от което Херсонска област се нуждае на нашите интернационалните сътрудници ", сподели той и добави, че " Полша и Франция към този момент са дали отговор ".

Херсон беше първият огромен град и единственият регионален център, завзет от Русия в хода на нейната инвазия в Украйна, почнала в края на февруари.

Принудителното евакуиране на съветските войски под напора на украинската контраатака се трансформира в оскърбление за съветския президент Владимир Путин, който подреди мобилизацията на 300 000 резервисти през септември.

През последните седмици съветската войска извърши няколко талази от масирани удари с ракети и дронове камикадзе против енергийната инфраструктура на Украйна, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР