Украинските въоръжени сили успешно са отблъснали три руски разузнавателно-диверсионни групи

...
Украинските въоръжени сили успешно са отблъснали три руски разузнавателно-диверсионни групи
Коментари Харесай

ISW: Руските войски настъпват в района на Авдеевка и Донецк

Украинските въоръжени сили сполучливо са отблъснали три съветски разузнавателно-диверсионни групи на границата сред Украйна и Русия при Стара Хута и Бруски в Сумска област. Продължават позиционните боеве в региона на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Руски източници са съобщили, че са завладяли Мирне в Запорожка област. Това се показва в последния отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предава РБК-Украйна, представена от " Фокус ".

Украинските сили сполучливо са отблъснали три съветски разузнавателно-диверсионни групи на границата сред Украйна и Русия при Стара Хута и Бруски в Сумска област. " Не е ясно дали украинските военни са имали поради публични съветски разследващи и диверсионни групи в същия регион на 16 март или спомагателни съветски интервенции на 17 март, които са се състояли след първите отчети ", показват от ISW.

На 17 март, са се водили позиционни борби на границата Купянск-Сватов-Кременная, без доказани промени на фронтовата линия.

Позиционни боеве се водят:

на североизток от Купянск покрай Синковка

на запад и юг от Кременная, покрай Белогоровка.

Подразделенията на чеченския отряд на Ахмат " Аида " не престават да работят край Белогоровка, а подразделения на 346-а бригада на специфичните сили (ГРУ на Генералния щаб на Руската федерация) работят край Лисичанск.

Според отчета на 17 март съветските войски са почнали нахлуване на север от Бахмут без триумф.

Генералният щаб на Украйна заяви, че украинските войски са отбили съветски взлом покрай Роздоливка (югозападно от Сиверск). Освен това подразделенията на 6-та мотострелкова бригада (2-ри армейски корпус " ЛНР " ) не престават да работят край Според отчета на 17 март съветските войски са почнали нахлуване в северно направление (североизточно от Бахмут) без триумф. Генералният щаб на Украйна заяви, че украинските войски са отбили съветски взлом покрай Роздоливка (югозападно от Сиверск).

През същия ден позиционни борби са се водели към Бахмут и са траяли без промени на фронтовата линия. Водят се позиционни борби:

северозападно от Бахмут покрай Богдановка

на запад от Бахмут покрай Ивановское

на изток от Часов Яр

югозападно от Бахмут покрай Клещеевка, Шуми и Южни.

Съобщава се също, че частите на съветската 6-та мотострелкова дивизия не престават да работят в Бахмутско направление и край Клещеевка: подразделения на съветския 78-ми мотострелкови полк със особено предопределение " Север-Ахмат " (югоизточно от Сиверск).

Руските войски са напреднали на северозапад и запад от Авдеевка, на фона на продължаващите позиционни борби в региона на 17 март. Геолокационни изображения, оповестени на 16 март, демонстрират, че съветските сили неотдавна са напреднали северозападно от Тоненко (западно от Авдеевка). Кадри, оповестени на 16 март, демонстрират, че съветските войски са настъпили към централната част на Орловка (северозападно от Авдеевка).

Позиционни борби се водят:

на северозапад от Авдиевка покрай Новобахмутивка, Бердичи и Орловка

на запад от Авдеевка покрай Тоненко

на югозапад от Авдеевка покрай Первомайско и Невелск.

Наскоро съветските и украинските войски интензивно са напреднали към фронтовата линия в Донецк по време на позиционните борби, които са траяли на 17 март. Геолокационни изображения, оповестени на 14 март, показат по какъв начин частите на съветската 39-та мотострелкова бригада (68-ми АК, Тихоокеанския флот) удрят украински позиции южно от Новомихайловка (югозападно от град Донецк), което демонстрира напредъка на украинските сили в този регион.

Геолокационни изображения, оповестени на 17 март, демонстрират, че съветските войски са напреднали леко на североизток от Мариинка (директно западно от град Донецк). Позиционни боеве не престават да се водят западно от Донецк при Красногоровка и Георгиевка, както и югозападно от града при Новомихайловка и Победа.

Съобщава се, че подразделения на съветската 305-а артилерийска бригада (5-та общовойскова войска на Източния боен окръг работят покрай Новомихайловка.

Съобщава се, че на 17 март е получена информация, че съветските войски са завладяли Мирне (разположен североизточно от Работино) по време на дейни позиционни боеве в западната част на Запорожка област.

Министерството на защитата на Русия заяви, че елементи на съветската 35-а общовойскова войска (Източен боен окръг) сполучливо е превзела Мирне измествайки украинските войски от това обитаемо място.

Позиционни борби не престават покрай Работино и северозападно от Вербовое. Отбелязва се също, че в региона на Запорожие работят подразделения на съветския батальон БАРС-3 " Родина " (боен армейски резерв).

Позиционни борби са се водили на източния (ляв) бряг на Херсонска област, по-специално покрай село Кринки и в региона на Антонивския мост.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР