Украинските сили бяха принудени да се изтеглят от центъра на

...
Украинските сили бяха принудени да се изтеглят от центъра на
Коментари Харесай

Украинските сили се изтеглиха от центъра на Северодонецк

Украинските сили бяха принудени да се изтеглят от центъра на Северодонецк, съобщи през днешния ден генералният щаб на украинската войска, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Подпомаган от артилерията, врагът организира нахлуване в Северодонецк, означи непълен триумф и принуди нашите елементи да се изтеглят от центъра на града. Сраженията не престават ", се споделя в известие на украинските въоърежни сили, оповестено тази заран във Facebook.

Украинският регионален шеф на Луганска област Серхий Хайдай удостовери, че украинските сили са се изтеглили от центъра на града.

" Уличните боеве не престават (...) руснаците не престават да унищожават града ", написа той във Facebook тази заран, като разгласява фотоси на разрушени и горящи здания.

Руските сили бомбардират химическия завот " Азот ", в който са се укрили цивилни, и пречиствателни станции в Северодонецк, съобщи Гайдай.

Трима цивилни, измежду които 6-годишно момче, починаха при бомбардировки на Лисичанкс през последните 24 часа, заяви регионалният шеф.

Превземането на Северодонецк ще даде опция на съветските сили да провеждат нахлуване към Краматорск, различен огромен град в Донбас.

Междувременно съветското министерство на защитата заяви, че при съветски ракетен удар в Донбас е унищожено огромно количество оръжие и друго военно съоръжение, съобщи Ройтерс.

Според военното ведомство на Москва измежду унищоженото въоръжение е имало и такова, доставено на украинските войски от Съединени американски щати и европейски страни. Министерството посочи, че ударът е нанесен от въздуха с високоточни ракети в региона на жп гара Удачне.

Противовъздушната защита на Украйна е свалила съветски бомбардировач Су-34 в Харковска област, съобщи Укринформ, базирайки се на известие в Телеграм на командването на украинските военновъздушни сили. Посочва се, че това е станало в региона на град Изюм. Самолетът е летял дружно с още един Су-34, който обаче за разлика от сваления е трансформирал курса си и не е попаднал в обсега на украинската Противовъздушна отбрана, обявиха украинските Военновъздушни сили и допълниха, че двата бомбардировача са атакували позиции на украински военни.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР