Тараба също така критикува опозиционните партии, като ги обвинява, че

...
Тараба също така критикува опозиционните партии, като ги обвинява, че
Коментари Харесай

Вътрешният министър Словакия: Спрете с омразата! На ръба на гражданска война сме

Тараба също по този начин подлага на критика опозиционните партии, като ги упреква, че употребявали " подправени разкази " и че обрисували Фицо като " страшилище ", а такива мнения нямали място в народна власт.

" Призовам всички да спрат да популяризират ненавист. На ръба на революция сме. Покушението против премиера е удостоверение за това ", сподели словашкият министър на вътрешните работи Матуш Шутай Ещок на първия брифинг откакто Роберт Фицо бе прострелян, написа.

" Искам да прикани обществото, публицистите и всички политици да спрат да насаждат ненавист ", спрете да подкрепяте в обществените мрежи " невиждания непоносим акт ", тъй като " няма да остане ненаказано нито едно от дейностите, подстрекаващи към злоба ". Няма значение дали хора от опозицията или от ръководещите натрупат ненавист в обществените мрежи, добави той. Журналистите да успокоят обстановката, повтори още един път Ещок.

Томаш Тараба, вицепремиерът на Словакия, счита, че Роберт Фицо ще " оживее " и че обстановката му към този момент не е животозастрашаваща. 

Пред Би Би Си Тараба също по този начин подлага на критика опозиционните партии, като ги упреква, че употребявали " подправени разкази " и че обрисували Фицо като " страшилище ", а такива мнения нямали място в народна власт. 

От думите му към този момент не се удостоверява информацията в някои медии, че Фицо е прострелян и в главата. Той обаче изяснява, че изстрелът е създаден от близко. 

Министърът на околната среда Томаш Тараба прикани опозицията да подлага на критика държавното управление заслужено и с обстоятелства, а в случай че няма такива или не знае по какъв начин да го прави, да спре да злоупотребява прочувственото напрежение на хората. Според него станалото е резултат от натрупвания, защото самият Роберт Фицо казвал неведнъж, че в случай че словашката съпротива прави това, което прави, ще се стигне до такава покруса. Тараба в същото време не желал да показва никого с пръст.

 

Ето какво е известно за покушението против Фицо:

Атаката в централния град Хандлова, където се провеждало съвещание на кабинета, е била от упор, с пет изстрела.
Информацията за положението на Фицо бе разнопосочна. На брифинг в болничното заведение в Банска Бистрица, където бе откаран, представители на кабинета споделиха, че положението му е сериозно. По-късно различен негов съдружник разгласи, че няма заплаха за живота му.
Твърди се, че арестуваният за атентата е бил част от крайноляв писателски клуб и от екстремистка група, спряла активност през 2022 година Видеоклип, популяризиран от словашки медии и профили в обществени мрежи, демонстрира по какъв начин той декларира, че не е склонен с политиката на държавното управление, само че някои организации го слагат под въпрос.

Властите настояват, че претекстовете за нападението са политически, а концепцията се зародила след президентските избори, извоювани от съдружник на Фицо.

Те също по този начин упрекнаха опозицията, че насаждала климат на ненавист към държавното управление и с това съдействала за покушението.
Очаква се вътрешният министър Матуш Шутай-Ещок да изиска свикването на Държавния съвет за сигурност, укрепване на ограниченията за отбрана на длъжностни лица и представители на медиите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР