Украинските пилоти смятат, че е опасно да се използват американските

...
Украинските пилоти смятат, че е опасно да се използват американските
Коментари Харесай

Украински военни: Американските дронове могат да „оцелеят“ не повече от една или две мисии

Украинските водачи считат, че е рисково да се употребяват американските дронове MQ-1C Grey Eagle, а турският Bayraktar TB-2 е на практика ненужен, оповестява , базирайки се на източници.

Според списанието, което се базира на чиновници, поискали да останат анонимни, има разделяне сред водачите на фронтовата линия и началника на щаба по отношение на потреблението на дронове. И украинските, и американските представители са все по-загрижени, че модерните системи за противовъздушна защита на Русия могат да смъкват американския Сив орел. Пилотите също се съмняват, че американските БЛА могат да „ оцелеят “ повече от една или две задачи.

" Много е рисково да се употребяват такива скъпи дронове в нашия случай поради противовъздушната защита на съперника. Това не е Афганистан ", сподели един от украинските водачи, представен от изданието.

Както отбелязва списанието, заради обстоятелството, че съветските сили ускориха противовъздушната защита, украинските водачи ограничиха потреблението на турски дронове, които станаха „ съвсем безполезни “. Сега те се употребяват в редки специфични интервенции и за офанзиви.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР