Украински и руски официални лица говорят за руски офанзива или

...
Украински и руски официални лица говорят за руски офанзива или
Коментари Харесай

Какво се случва на Запорожския фронт?

Украински и съветски публични лица приказват за съветски атака или офанзиви в Запорожския бранш. Данните обаче се разграничават доста.

Така ръководителят на украинския взаимен пресцентър на таврийските отбранителни сили Евгений Ерин съобщи в неделя, че известията за пробив в защитата и съветско нахлуване в Запорожката област са подправени. УНИАН написа за това с отпратка към излъчването на телевизионния маратон, предава

Според Енин там не се организират огромни военни интервенции, за които приказва съветската агитация.

Руските сили са постигнали непълен триумф на някои позиции, само че съгласно Енин в този момент всички те са възобновени и съветските войски са изтласкани обратно. Енин добавя, че съветските сили към момента се пробват да щурмуват позициите, само че на дребни групи до 10 души.

Вчера представителят на окупационната администрация в Запорожка област Владимир Рогов съобщи, че първата отбранителна линия на украинската войска в някои елементи на фронта в Запорожка област е била преодоляна. Според него съветските войски организират нахлуване към Орехов и Хулайполе.

Има изказвания, че украинските въоръжени сили трансформират индустриална зона в град Запорожие в отбранителни укрепления.

През последните дни съветското министерство на защитата заяви, че " частите на Източния боен окръг в Запорожкото направление са заели по-изгодни линии и позиции по време на атака ".

На 20 януари съветските сили оповестиха, че са завладяли град Лобково, Запорожка област.

Миналата седмица украинският общоприет щаб дефинира съветската атака в района с високомерен звук, като съобщи, че руснаците са понесли огромни загуби на персонален състав и съоръжение. Днес, 22 януари на страницата на украинските въоръжени сили във Фейсбук се появява още едно известие в този дух. В утринния отчет се споделя, че повече от 15 селища в Запорожска област са били изумени от артилерийски огън. Ръководителят на регионалната администрация на Запорожие Олександър Старух заяви, че село Лежино е било обстрелвано с ракети С-300. В резултат на обстрела са развалени жилищни здания, най-вече къщи, и инфраструктура, в това число тръбопровод, газопровод и електропровод в публичната зона. Никой не е потърпевш.

От своя страна съветското министерство на защитата заяви, че авиацията, ракетните войски и артилерията са нанесли " вреди на командния пункт на 128-а планинска щурмова бригада на украинските въоръжени сили край село Лежино в Запорожка област ". Успех Игор Конашенков разгласи и в селището Преображенка.

Също по този начин ТАСС с позоваване на службите за сигурност оповестява и че двама украински военни, от елитните елементи, са дезертирали и са минала на тяхна страна. " Тези военнослужещи са от елитно поделение и към този момент са почнали да споделят значима информация с нашата страна ", споделя източникът на организацията.

Преди това Владимир Рогов съобщи също пред ТАСС, че най-малко няколко десетки военнослужещи от силите за териториална защита на ВСУ са минали на съветска страна в Запорожкото направление от средата на декември, когато броят на сходни случаи внезапно е повишен. Според него обстоятелствата на дезертиране в тази посока са станали постоянни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР