Украинската столица Киев и западният град Лвов бяха подложени на

...
Украинската столица Киев и западният град Лвов бяха подложени на
Коментари Харесай

Нощни руски атаки в Киев и Лвов

Украинската столица Киев и западният град Лвов бяха подложени на съветски въздушни офанзиви тази нощ, съобщи БНР.

В ранните часове на нощта украинската войска заяви за дронове, ориентирани към Днепропетровска, Полтавска и Виницка област. Тревога беше оповестена и в Херсонска и Николаевска област. При въздушен удар против енергиен обект в Полтавска област е зародил пожар. По първични данни няма потърпевши. Около 4 часа е почнала и ракетна офанзива в Киевска и Лвовска област. Активирана беше противовъздушната защита към Киев. Взривове отекнаха в Запорожка област.

Снощи украинските сили са атакували нефтена база в покрайнините на следения от Русия град Луганск в Източна Украйна, където е избухнал пожар. Ранени са петима души, съгласно водача на следената от Москва локална администрация.

Руските войски са ускорили напредването си в Донбас от средата на април и към този момент заплашват стратегически значимото шосе сред градовете Покровск и Константиновка в Донецка област, показва Франс прес.

България ще продължи с безапелационната си поддръжка за Украйна. Това е уверил служебният министър председател Димитър Главчев украинския си сътрудник Денис Шмигал във видеоконферентен диалог. От украинска страна се показва, че двамата са разискали военните потребности на Украйна, измежду които оръжия за артилерията, снаряди и системи за противовъздушна защита.

Румънският президент Клаус Йоханис разгласи, че е подготвен да разиска изпращане на зенитно-ракетен комплекс " Пейтриът " в Украйна след срещата с американския президент Джо Байдън във Вашингтон.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР