Уест Хам победи с 3:1 Фулъм в лондонското дерби от

...
Уест Хам победи с 3:1 Фулъм в лондонското дерби от
Коментари Харесай

Гол с ръка поведе чуковете към обрат в дербито с Фулъм

Уест Хам победи с 3:1 Фулъм в лондонското дерби от 27-ия кръг на Висшата лига. Гостите поведоха с попадение на Райън Бабел още в 3-ата минута, само че още дпо почивката разрешиха поврат. Макар и заслужена, успеха на " чуковете " ще се запомни със скандалния изравнителен гол на Хавиер Ернандес. Мексиканецът прати топката във вратата с ръка, само че реферът Лий Мейсън не видя това. Иса Диоп и Микейл Антонио вкараха другите два гола за Уест Хам.

" Чуковете " бяха в серия от 4 мача без победа преди този мач, само че против Фулъм демонстрираха темперамент и се придвижиха на 9-о място в класирането, до момента в който " котиджърс " са на 19-а позиция, на цели 8 точки от спасението.

Началото беше обнадеждаващо за отбора на Клаудио Раниери. Още в 37-ата минута неприятен пас на Пабло Сабалета разреши на Бабел да излезе очи в очи с Лукаш Фабиански. Холандецът имаше премного време за удар, само че се забави и вратарят на Уест Хам мазета. Защитата на домакините обаче не си взе поука и при втория си късмет Бабел не сбърка. Атаката още веднъж мина по левия фланг, а съвършеното центриране на Райън Сесеньон задължи Бабел да опъне мрежата.

В идващите минути Фулъм беше подложен на напън и за следващ път се видя, че отбраната на тима е извънредно неорганизирана. Всяко статично състояние предизвикваше суматоха в наказателното поле на Серхио Рико, а и той не беше по никакъв начин безапелационен в изявите си.

В 29-ата минута испанецът излезе несигурно и боксира топката, само че тя остана в рискова непосредственост до вратата му. " Чуковете " се ориентираха по-добре, като Анджело Огбона и Иса Диоп добутаха кълбото до Ернандес. Мексиканецът плонжира в опит да играе с глава, само че в действителност докосна топката с ръка и тя мина голлинията. Чичарито не си призна откровената машинация, а край тъчлинията Клаудио Раниери обезверено сочеше на страничния арбитър, че голът е неточен.

Изравняването пречупи Фулъм, въпреки че в този стадий от мача към момента нищо не беше изгубено. Гостите обаче грешха обикновено и това нямаше по какъв начин да не бъде осъдено. В 40-ата минута следващото центриране от корнер завари бранителите в бяло неподготвени и оставеният непокрит във вратарското поле Иса Диоп се разписа с глава - 2:1 за Уест Хам. Малко по-късно при идентична обстановка Микейл Антонио можеше да реши всичко, само че този път Рико реагира ослепително.

Втората част стартира с двойна промяна в състава на Фулъм. На местата на Сесеньон и Жан Микаел Сери се появиха Лазар Маркович и Андре-Франк Замбо Анкиса. Раян Фредерик пък размени Сабалета на десния фланг на отбраната на Уест Хам и внесе доста повече сигурност.

" Котиджърс " още веднъж започнаха добре и Фабиански трябваше да се намесва след мощен шут по земята на Бабел. После обаче играчите на Раниери необяснимо изпуснаха самодейността, без Уест Хам да прави нищо изключително. " Чуковете " съвсем не нападнаха, само че решително държаха топката в свое владеене и държаха противника надалеч от вратата си.

В средата на полувремето Мануел Пелегрини Марко Арнаутович, а десетина минути по-късно почитателите приветстваха и завръщането в игра на Мануел Лансини. Аржентинецът дълго време лекуваше травма и през днешния ден записа първия си мач за сезона.

До края на мача Фулъм не сътвори голово състояние, а контрите на Уест Хам ставаха все по-опасни. В 78-ата минута Арнаутович стреля от близко с глава, само че Рико избави. В 89-ата минута и гредата попречи на австрийския национал, само че той въпреки всичко съумя да способства за триумфа на тима си в добавеното време, когато с съвършено центриране откри Антонио и той с глава оформи крайното 3:1.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиър лийг 27 кръг, петък 22 февруари  Уест Хам 3:1краен резулат  Фулъм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР