Уеб-браузърите служат като наш виртуален портал към необятния ландшафт на

...
Уеб-браузърите служат като наш виртуален портал към необятния ландшафт на
Коментари Харесай

Microsoft Edge достига 300 милиона потребители след интеграцията на ChatGPT

Уеб-браузърите служат като наш виртуален портал към необятния ландшафт на цифровия свят, което ни разрешава да изследваме интернет с лекост. Независимо дали търсим информация, поддържаме връзка с други хора или се любуваме на мултимедийно наличие, браузърът, който изберем, играе значима роля при оформянето на нашето онлайн прекарване.

Според оценки на екипа на Atlas VPN, браузърът Microsoft Edge наближава 300 милиона консуматори. След въвеждането на ChatGPT, броят на потребителите на браузъра се усили с 50 милиона на месец. Въпреки това Гугъл Chrome и Safari не престават да преобладават на пазара на браузърите.

Броят на потребителите на браузъра беше изчислен посредством делене на общия брой на интернет потребителите от Internet World Stats на 100 и умножаването по % от пазарния дял на браузъра. GlobalStats дефинира пазарния дял на браузърите посредством повече от 5 милиарда проявления на страници на месец, регистрирани от повече от 1,5 милиона уеб страницата.

С близо 3,4 милиарда консуматори, Гугъл Chrome остава твърдо най-популярният браузър. Успехът на Chrome се дължи на неговите мощни функционалности, комфортен за потребителя интерфейс и цялостна интеграция с услугите на Гугъл. Последователните нововъведения, навременните актуализации и поддръжката на уеб-стандартите го направиха най-хубавият избор в международен мащаб.

Браузърът Safari на Apple доближи повече от 1 милиард консуматори предходната година и продължи да покачва известността си до 1,1 милиарда консуматори тази година. Подобен напредък може да се дължи на няколко фактора, в това число и мощната преданост към марката Apple, безпроблемната интеграция с фирмените устройства и репутацията на браузъра по отношение на поверителността и сигурността.

От април 2022 година броят на потребителите на браузъра Opera се е нараснал с 40% — от 109 милиона на 152 милиона консуматори. Една от главните аргументи за нарастването е браузърът Opera GX, който има игрови дизайн с настройваеми тематики и фонове, позволяващи на потребителите да персонализират своето преживяване по време на сърфиране.

Броят на потребителите на браузъра Firefox е почти 150 милиона. Firefox остава известен заради уговорката си към поверителността, постоянните функционалности за сигурност и специфичната общественост от консуматори, които правят оценка неговата природа с отворен код. Браузърът е построил репутацията си върху поверителността и застъпничеството за по-прозрачна онлайн-среда.

Интернет браузърът на Samsung има потребителска база от съвсем 135 милиона души. Той идва авансово конфигуриран на устройствата на Samsung и дава на потребителите безпроблемно и усъвършенствано интернет-изживяване.

Тъй като пазарът на браузърите продължава да се уголемява с многообразие от варианти за потребителите, извънредно значимо е да се даде приоритет на по-безопасното, по-поверителното и усъвършенствано сърфиране. За постигането на това, ето някои потребни препоръки и практики, които да вземете поради:

Поддържайте браузъра си обновен до най-новата версия, с цел да получите последните пачове за сигурност и усъвършенствания в продуктивността. Разработчиците постоянно пускат актуализации, с цел да поправят уязвимостите и да подобрят сигурността на потребителите, тъй че е неотложно да сте в крайник с новостите.

Трябва да преглеждате и коригирате настройките за дискретност на браузъра си, с цел да подобрите сигурността си в интернет. Чрез настройките, като ръководство на бисквитки, попречване на следене и шерване на геоданни съгласно вашите желания, можете да осигурите персонално и комфортно сърфиране.

За спомагателна сигурност и сигурност при потребление на публични Wi-Fi-мрежи се предлага използването на виртуална частна мрежа (VPN). VPN криптира вашата интернет връзка и може да ви помогне в отбраната на персоналните ви данни от евентуални хакери или нежелани наблюдаващи.

Следете въпросите, обвързваните с поверителността и сигурността на данните онлайн, като постоянно търсите надеждни запаси и препоръки. Не забравяйте, че безвредното и несъмнено онлайн-присъствие изисква непрекъсната информираност и превантивни ограничения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР