Удължаването на компенсаторния механизъм към фирмите заради скъпия ток след

...
Удължаването на компенсаторния механизъм към фирмите заради скъпия ток след
Коментари Харесай

Александър Николов: Удължаването на компенсациите може да постави под риск енергийните дружества

Удължаването на обезщетителния механизъм към компаниите поради скъпия ток след края на април може да сложи в риск енергийните сдружения. Това съобщи в изявление за Радио Стара Загора министърът на енергетиката Александър Николов. " Огромният запас, който беше разпределен по време на отоплителния сезон, с цел да няма тежък обществен потрес и да бъдат укротени до оптималната степен инфлационните процеси, докара до съществено декапитализиране на системата. Затова всичко засягащо компесаторните механизми  - било то директни заплащания или данъчни облекчения са свързани със съответните решения в Министерство на финансите ", изясни той. 

Александър Николов добави, че Министерство на енергетиката може да работи дружно с КЕВР и сдруженията под шапката на Българския енергиен холдинг за правила за дълготрайни контракти. Припомняме, че за такива заприказва икакто и  " И сега компаниите имат това право. Въпросът е дали се употребяват и по какъв начин, и дали е дейно ", добави енергийният министър.

" Относно битовите консуматори цената зависи от решението на самостоятелния регулатор. По никакъв метод не бих се месил в решението им, само че до толкоз до колкото следим енергийната система не мисля че има съображение за фрапантно нарастване. Или даже за каквото и да било нарастване ", добави той. 

Още чуйте в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР