Училищните автобуси да се движат в в буслентите на градския

...
Училищните автобуси да се движат в в буслентите на градския
Коментари Харесай

Училищните автобуси ще карат в буслентите в София от януари

Училищните рейсове да се движат в в буслентите на градския превоз, ще предложат общински съветници от ГЕРБ. Събраните данни сочат, че към 100 рейса транспортират заран 2000 деца до учебно заведение. В София сега има общо 150 хиляди възпитаници.

" Така ще се спести времето за пътешестване с 20% ", означи Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет. При 30 минути пътешестване в едната посока, това значи 6 минути по-малко. Промяната се чака да стимулира повече родители да качват децата си на тези рейсове, а не да ги карат с персоналните си коли. Така ще се понижи трафикът и замърсяването в града.

Движението на учебните рейсове в буслентите ще е заран и по здрач, когато са пиковите тапи в София, само че те нямало да забавят рейсовете на градския превоз. " При симулативните модели изчислихме, че при 500 транспортни средства на градския превоз, в случай че има още 100 учебни рейса, се оказа, че няма да има тапи и не чакаме забавяния в разписанията ", увери Георгиев.

В момента бусленти има на бул. " Цариградско шосе ", бул. " Васил Левски ", бул. " Евлоги и Христо Георгиеви ", бул. " България ", бул. " Александър Малинов " и други Не всички направления на учебните рейсове обаче минават през тези булеварди.

За реализация на концепцията ще се предложи смяна в Наредбата за организацията на придвижването в Столичната община. Докладът с вносители Малина Едрева и Симоен Колев от ГЕРБ, и Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация ще бъде прегледан на сесията на СОС на 16 декември. И сега Законът за придвижване по пътищата, чл.15, ал.6 дава право на рейсовете за транспорт на възпитаници и деца да употребяват буслентите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР