Учениците в общините и Сандански, с изключение на децата от

...
Учениците в общините и Сандански, с изключение на децата от
Коментари Харесай

Големите ученици от Благоевград продължават с онлайн обучението

Учениците в общините и Сандански, като се изключи децата от начален стадий, които се тестват два пъти седмично, не престават с образованието в електронна среда от разстояние.

На база следене на 14-дневната конюнктура от РЗИ регистрират, че заболеваемостта в посочените общини е над 500 на 100 хиляди души. Затова и шефът на Регионалната здравна ревизия доктор К. Калоянов с писмо до началника на РУО Ив. Златанов насочи предложение уроците да продължат и през идната седмица, или за интервала 29 ноември – 3 декември, прецизира " Струма.бг ".
свързани новини9314на 14.11.2021
През миналия едноседмичен интервал в класните стаи на ротационен принцип се завърнаха учениците от община Кресна, защото там заболеваемостта спадна сред 250 и 500 на 100 хиляди души. Сега тези индикатори са регистрирани и за община Якоруда, по тази причина от понеделник там също 50% ще бъде обновено присъственото образование.

Статистиката демонстрира, че от 14 общини в региона в една – Сатовча, случаите с ковид са под 250 на 100 хиляди и там образователните занятия са напълно присъствени.

Училищата шест общини – Кресна, Якоруда, Гърмен, Белица, Струмяни, Симитли, са на ротация, като за учениците от 1 до 4 клас не се ползва този принцип и те не се включват при пресмятане на % паралелки за ротация.

В останалите седем общини се образоват онлайн.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР