Ученици от старозагорската математическа гимназия намериха портмоне с 1 000

...
Ученици от старозагорската математическа гимназия намериха портмоне с 1 000
Коментари Харесай

Ученици намериха портмоне с 1000 лева и го върнаха

Ученици от старозагорската математическа гимназия откриха портмоне с 1 000 лв. и го предадоха на управляващите.

За постъпката си те получиха благодарствено писмо от регионалната дирекция на полицията.

В един нормален четвъртък след часовете, съученици и другари от 11А клас се прибират по постоянния си маршрут. Виждат портмоне на улицата пред огромен хранителен магазин. Тодор Христов го подвига от земята.

„ Първо се огледахме да забележим дали няма някой човек, който го търси “, споделя Тодор.

„ Отворихме го, разгледахме какво има, търсихме някакви идентификационни документи, единственото което намерихме е някакъв наследник ваучър, на който пишеше ЕГН и име, естествено намерихме дамата във „ Facebook “, добавя съученикът му Мирослав Минчев.

Момчетата пишат известие в профила на дамата, само че тя не им дава отговор.

„ И по-късно го предадохме в районното “, продължава описа си Тодор.

Възпитаници на математическата гимназия, момчетата елементарно могат да обмислен, че в случай че разделят между тях цялата сума на всекиго се падат по 100 лв..

„ Вижте в този момент, 1000 лв. са доста пари, в случай че го съпоставяме с пенсията на прабаба ми -излизат по 3–4 пенсии, тъй че редно беше да се върнат тези пари “, споделя Мирослав пред btv.

Почти на финала на междинното си обучение десетимата другари гледат в разнообразни направления. Обединява ги компютърното им настояще и евентуално – виртуалното им бъдеще.

И още нещо: „ Смятам, че животът би трябвало да се живее почтено и да се отнасяме с другите по този начин както желаеме те да се отнасят с нас “, споделя Йордан Радуков.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР