Ученическият институт на Българската академия на науките /УчИ-БАН/ обявява прием

...
Ученическият институт на Българската академия на науките /УчИ-БАН/ обявява прием
Коментари Харесай

Ученическият институт на БАН започва прием на проекти за изследователска дейност

Ученическият институт на Българската академия на науките /УчИ-БАН/ афишира банкет на училищен планове за Ученическата научна сесия /УНС/, която ще се организира през ноември 2023 година. Целта е да даде опция за изява и развиване на възпитаници до XII клас със податливост към изследователска активност .

Всеки възпитаник може да взе участие с до два проектa , като това включва етюди, картини, бижута, статуи или музикални творби. Постъпилите задачи се рецензират и правят оценка от експерти в съответната област. Авторите на най-високо оценените планове получават награди, както и едномесечен стаж в научно звено на академията. Така те ще имат опция да поддържат връзка с учени в региона на плана, да споделят опит, да употребяват библиотеки, лаборатории и други

Ученическият институт ще обезпечи ментори от институтите на Българска академия на науките, които ще оказват научно-методична помощ на 10 дребни образователно проучвателен общности, които ще бъдат образувани на конкурсен принцип. С преимущество са екипи от учители и възпитаници , които развиват своята изследователска активност в STEM центровете в страната.

Учениците могат да изпращат своите разработки по пощата на адрес: ул. „ 15 ноември “ №1, София 1000, или да употребяват за подаване на документи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР