Учени стигнаха до заключението, че алкохолът не може да унищожи

...
Учени стигнаха до заключението, че алкохолът не може да унищожи
Коментари Харесай

Алкохолът не убива мозъчните ни клетки

Учени стигнаха до заключението, че алкохолът не може да унищожи мозъчните ни кафези и при умерена консумация на напитките не оказва отрицателно въздействие на нервната система.

Експертите са анализирали мозъците на умряли хора, като половината от тях за били върли алкохолици.

Задълбоченото изследване посочило, че няма никаква разлика в увреждането на мозъчните кафези при алкохолиците и при покойниците, които приживе не са злоупотребявали със спиртните питиета.

Съществуват редица научни доказателства, които демонстрират, че резултатът от алкохола може да бъде и доста позитивен.

Червеното изсъхнало вино е добър антиоксидант. То забавя процеса на стареене, както и образуването на холестеролови плаки.

Освен това прочиства кръвоносните съдове и изхвърля свободните радикали. Допустимият здравословен най-много от аленото вино е 150 грама.

 Наздраве

Бирата съдържа субстанции, които подтикват имунната система и хормона на щастието.

Някои дейни субстанции от хмела в бирата имат успокояващо, обезболяващо и сънотворно деяние.

В скандинавските страни даже тя е публично позволен антидепресант.

Установено е, че хора, които пият бира, са по-позитивни и по-жизнени от въздържателите. Разрешената дневна доза от бирата е 200 грама дневно.

Водката и ракията са средства за преместване на потребните субстанции от лекарствените растения в организма.

 Вино

Качествените марки от този алкохол оказват съдоразширяващо деяние и са потребни при кожни инфекции. Позволеният дневен банкет от водката и ракията е по 50 грама дневно.

От друга страна проучванията сочат, че възрастните, които си разрешават по 1 чаша вино дневно, страдат по-рядко от психологични разстройства.

Негативните последици от алкохола също не са за занемаряване, тъй като въпреки да не убива мозъчните ни кафези, той затруднява предаването на сигнали към нервната система.

Това се дължи на обстоятелството, че се повреждат нервните кафези, наречени дендрити, които са виновни за обмена на информация сред невроните.

Дендритите имат способността да се възвръщат даже при алкохолиците, само че единствено в случай че те се откажат от зависимостта си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР