Учени от Австралия предупреждават, че ако не бъдат обуздани климатичните

...
Учени от Австралия предупреждават, че ако не бъдат обуздани климатичните
Коментари Харесай

Човешката цивилизация може да изчезне до 2050 г.

Учени от Австралия предизвестяват, че в случай че не бъдат обуздани климатичните промени, човечеството може да срещне изгубването си до 2050 година, написа в. " Метро ".

Учени от Националния център за възобновяване на климата в Мелбърн са съставили отчет, съгласно който, в случай че актуалното общество продължи да бъде подвластно от излъчванията парникови газове, почти до 2050 година ще бъде премината сериозната точка, след която няма връщане. Ще последва пагубна серия от неконтролируеми събития, които ще доведат до всеобщата ни крах.

По думите на създателите на отчета сега човечеството се изправя пред най-голямата си рецесия, която ще се окаже доста по-сложна, в сравнение с си мислим. Ако не променим метода си на живот, ще настъпи екологичен колапс. С него ще дойдат болестни пандемии, горещи талази с летален излаз и най-после - атомна война. Дори и да се реализиран задачите на Парижката конференция за задържането на климатичното стопляне до 2 градуса по Целзий до края на века, позитивните резултати могат да се окажат незначителни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР