Извънредно заседание на НС заради пенсиите искат от ПП-ДБ. Това

...
Извънредно заседание на НС заради пенсиите искат от ПП-ДБ. Това
Коментари Харесай

Кирил Петков: Искаме извънредно заседание на НС заради пенсиите

Извънредно съвещание на Народно събрание поради пенсиите желаят от ПП-ДБ. Това стана ясно от изключително изказване на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков. На брифинг, на който са
участвали единствено определени медии,
а от записа се виждат само микрофоните на NOVA и bTV, той изясни, че повода е отчетът на Надзора на Национален осигурителен институт. В проектодоклада, излязъл в петък, стана ясно, че се предлага нарастване от 1 юли не с 11%, а с 10%. Причината -по-ниската регистрирана инфлация в страната, която е основополагащ фактор при т.р. „ швейцарско предписание “ за индексация.

Преди няколко часа стана ясно, че служебният обществен министър ще предложи на Национален осигурителен институт нарастването въпреки всичко да е 11%. Както е планувано и в бюджета ()

Въпреки това, от Политическа партия оповестиха, че са събрали подписи за съвещание на Народно събрание.

„ В петък излезе план на отчета на Надзора на Национален осигурителен институт, с който се пробваха да откраднат 100 милиона лв. от пенсионерите. Като не създадат нарастването с 11%, както е заложено в бюджета, а с 10%. Събрахме подписи, които внасяме в Народното събрание през днешния ден по този начин, че
да има изключителна сесия на Народното събрание,
на която да се вземе решение нарастването на пенсиите да е с 11%. Това съобщи Петков.

„ След нашето изказване, през вчерашния ден видяхме една много истерична реакция от ГЕРБ-СДС. В 21.30 ч. да наредят на министъра да внесе решение нарастването да е с 11%. Не им мина номерът да откраднат 100 милиона от пенсионерите. Не сме сигурни дали няма да опитат отново и да измислят техническа спънка. Затова желаеме да се състои това съвещание на Народното събрание, на което да вземем решение, с което да ги задължим “, акцентира той.

Другият съпредседател на Политическа партия – Асен Василев, пък уточни, че  чака с интерес да се види
кой от народните представители ще гласоподава „ за “
отнемането на милиони левове от българските пенсионери от пари, които към този момент са обезпечени в бюджета.

„ Тези опити сме ги виждали и преди. Пробваха дали ще мине номерът с Детската болница. Не мина. Сега пробват дали ще мине номерът с това да откраднат парите на пенсионерите. Не мина. Оттук-нататък всякога, в който това държавно управление си разреши да взима безобразни решения, ние ще желаеме Народното събрание да се намеси и тези безобразия да бъдат спрени, измененията в Конституцията ни дават правото да има парламент по времето на деяние на служебното държавно управление “, сподели още съпредседателят.

„ Нямаме доверие на служебния кабинет на ГЕРБ с техните изказвания. Каквото и да приказват, ще внесем настояването за изключителна сесия на Народното събрание. Най-малкото, с цел да изслушаме и премиера
по какъв начин по този начин желаеха да откраднат 100 милиона от пенсионерите.
Няма да им позволим повече да пускат едни вести, да виждат дали има обществена реакция, и в случай че мине, мине. Няма да минава! 100-те милиона ще отидат назад при пенсионерите, детската болница ще бъде държавна “, увери той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР