Участието на ямайския атлет Кемой Кембъл на тазгодишното издание на

...
Участието на ямайския атлет Кемой Кембъл на тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Атлетът, чието сърце спря по време на състезание, ще опита да се върне на пистата

Участието на ямайския спортист Кемой Кембъл на тазгодишното издание на Millrose Games в Ню Йорк беше белязано от противен случай. 28-годишният играч в междинните и дълги бягания колабира по средата на бягането на 3000 метра, на което е пейсмейкър. Той незабавно получи здравна помощ, само че първоночално докторите споделят, че е “мъртъв”, откакто колабира.

“Нямам спомен. Докторите ми споделиха, че сърцето ми е спряло и в действителност съм мъртъв. За миг се изплаших”, описа ямайският спортист преди броени дни.  Кембъл остава в болничното заведение в продължение на 17 дни, с цел да му слагат вътрешен сърдечен дефибрилатор. “Когато се разсъниха, беше понеделник сутринта (два дни след състезанието) и бях в болничното заведение. Не знаех къде съм и по какъв начин съм се озовал там. Бях уплашен да схвана, че съм пропуснал съвсем цели два дни и не можех да си спомня какво се е случило”, добави Кембъл.

Приятелката му основава страница за дарения и спонсорът Reebok дава $50 000, с цел да може Кембъл да заплати всичките си медицински разноски, защото не е имал здравна застраховка.

“В момента мисля за това, че би трябвало да се върна на пистата. Докторите споделят, че ще отнеме време, би трябвало да мина някои проби и чак по-късно може ми ще мога да започнна още веднъж постепенно. Ако не мога, това ще бъде краят на моята кариера”, сподели още Кембъл.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР