Участието на Ема Радукану на Уимбълдън приключи във втори кръг

...
Участието на Ема Радукану на Уимбълдън приключи във втори кръг
Коментари Харесай

Радукану се сбогува с Уимбълдън още във втори кръг


Участието на Ема Радукану на Уимбълдън завърши във втори кръг след проваляне от Каролин Гарсия. Французойката надви с 6-3, 6-3 и по този начин усили победната си серия на трева на седем поредни триумфа.

За Радукану пък продължава серията тя да няма две следващи победи в шампионат от Големия шлем след невероятния ѝ успех на US Open през предходната година.

Световната №55 и шампионка от Бад Хомбург сигурно бе измежду най-тежките вероятни съпернички за втори кръг, а британката не можа да отговори на нападателния ѝ жанр на игра.

„Подготвих се доста добре за този мач. Ема е страховит състезател и е на домашния си турнир“, разяснява Гарсия след мача. „Насладих се да играя на Централния корт, беше ми за първи път и е доста особено. Печелих няколко следващи мача, а аз завоювах купа в Германия, само че би трябвало да започнеш отначало. Това е хубавото на тениса – всички започваме от нулата и би трябвало да се борим.“

Дълбочината и скоростта в ударите на Гарсия носеха доста неприятности за Радукану, а в това време някогашната №4 в света излизаше и постоянно към мрежата.

Двете си размениха по един ранен пробив преди Гарсия да поведе с 4-2. Радукану избави сетбол при 5-2, само че това не попречи на съперничката ѝ да затвори сета на личен сервис.

Хубав бекхенд уинър по диагонала донесе брейкбол на британката за начало на втория сет, само че очакванията ѝ бяха небрежно попарени от положителните сервиси на Гарсия.

Радукану загуби подаването си за 2-3, след което стигна до рибрейк. Двойна неточност при 3-3 и тъждество обаче ѝ коства доста. Бекхенд в навън значеше пробив, който този път бе вкоренен, а след това още един брейк докара до края на мача.

В идващия кръг Гарсия ще срещне поставената под №33 Шуай Джан.

Извън шампионата е и някогашната шампионка Гарбине Мугуруса, позволила тежко проваляне от Грет Минен – 4-6, 0-6.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР