Участието на българския отбор на United Cup не стартира по

...
Участието на българския отбор на United Cup не стартира по
Коментари Харесай

Първа победа за България в United Cup: Кузманов опустоши втората ракета на Гърция

Участието на българския тим на United Cup не започва по изключително желан метод, откакто родните ни представители изгубиха откриващите си три мача от конфликта с Гърция и по този начин южните ни съседи си гаранитираха триумфа над нашата страна. Все отново останалите две срещи в програмата надалеч не са без значение за нашите сънародници, тъй като възможни победи можеше да им оказват помощ в техния опит да преминат груповата фаза в надпреварата.

Първата крачка в позитивната посока пък е към този момент направена от Димитър Кузманов, който не остави шансове на Михаил Перволаракис и по този начин донесе дебютна победа за България от основаването на шампионата - 6:1 6:1.

Така ни остава да се надяваме, че Григор Димитров и Виктория Томова ще образуват задоволително мощен напредък, с цел да се оправят със съпротивата на Стефанос Циципас и Мария Сакари, кoоито в предишното са доказвали своите качества в карето и могат да се похвалят с с триумф над Роджър Федерер и Белинда Бенчич в " Хопман Къп ".

Двубоят стартира с безкомпромисни откриващи подавания на двамата, само че разликата в класаците бързо стана видна и международният номер 504 по никакъв метод не можеше да се надиграва с Кузманов от главната линия. Това накара Перволаракис да работи надалеч по-агресивно от нормалното за него, единствено че нямаше никакъв позитивен резултат за него и Кузманов справедливо затвори сета с пет следващи гейма в актива си.

Мико не понижи въобще оборотите във втората част и се възползва от следващите фрапантни грешки на своя конкурент наоколо до мрежата, с цел да си обезпечи удобен задатък в резултата и до края за него нямаше проблеми да донесе историческа първа победа на United Cup.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР