Участъкът при срутищата над село Пастра по пътя Рила -

...
Участъкът при срутищата над село Пастра по пътя Рила -
Коментари Харесай

Почистват и укрепват срутищата по пътя към Рилския манастир

Участъкът при срутищата над село Пастра по пътя Рила - Рилски манастир ще бъде измит от скали и пръст за Великденските празници, а идната седмица стартират действия по трайното подсилване на ската. Това стана ясно в Кюстендил от изявление на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова на конгрес „ Европа в нашия дом ".

„ Ще започват действия по трайно подсилване на срутището, ще се анкерира, ще се постави мрежа, тъй че ще има малко усложнения за преминаващите, само че това са действия, които са наложителни за осъществяване и би трябвало да стартираме тяхното осъществяване. Изготвен е и план за трайно подсилване. След анкерирането и омрежаването ще следим процеса и в случай че преценяват пътните специалисти и проектантът, ще се пристъпи и към създаване на подпорни стени ".

От полицията към този момент са изпратили сигнални писма до пътноподдържащите компании и до Общината за възстановяване на положението на правата преди огромния поток туристи и гости за празниците.

Повече от година в сектора от към 100 метра има срутищни процеси. Движението там е лимитирано в едната лента и е със скорост до 20 километра в част. Част от скалите са смъкнати от алпинисти и от тежка техника.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР