Тази година Mazda CX-5 се конкурира с CX-30 за ролята

...
Тази година Mazda CX-5 се конкурира с CX-30 за ролята
Коментари Харесай

Новата Mazda CX-5 ще бъде хибрид

Тази година Mazda CX-5 се конкурира с CX-30 за ролята на най-продаван модел на японската марка в Европа. С 9971 продадени бройки единствено през първите три месеца на 2024-а моделът безспорно е един от най-търсените на Стария континент.  Сега от Mazda публично удостоверяват излизането на ново потомство на CX-5, което ще е хибрид, пишат международните автомобилни уеб сайтове.

За момента обаче единствената информация, споделена от компанията е, че третото потомство на модела на CX-5 ще употребява хибридно задвижване, което е напълно лична разработка. Японската марка се въздържа да прецизира дали ще бъде цялостен хибрид или с plug-in. Всъщност, Mazda използва хибридното ноу-хау на Toyota за някои модели. 
 Снимка 663962
Източник:

Откакто CX-50 беше показан през 2022 година в Китай и Северна Америка, се появиха подозрения, че CX-5 ще бъде спрян, само че се оказва, че двата модела ще са на световния пазар дружно. 
 Mazda “6 ” - новото потомство седан, който е напълно електрически
Mazda “6 ” - новото потомство седан, който е напълно електрически

Автомобилът ще изминава 600 км с едно зареждане

Електромобилът на Mazda за китайския пазар

Наскоро Mazda показа новото потомство на своя седан  " 6 ". Има обаче една измама - автомобилът, който е напълно електрически, все още е предопределен за китайския пазар. Точното название на колата е Mazda EZ-6, заяви Dizzyriders. Освен под формата на електрически автомобил, колата ще излезе на пазара и с плъгин хибриден вид.

И двата модела са създадени особено за китайския пазар в съдействие с локалната Changan Automobile. Любопитно е, че автомобилът има гласов надзор за самостоятелно паркиране, който разрешава да командвате колата с глас, даже когато сте отвън нея.

Към момента компанията не споделя съответна информация за задвижващите системи, само че се знае, че електрическата версия е със задно предаване и ще минава 600 км единствено с едно зареждане.
 Шефът на Mazda: Само Tesla има триумф при електрическите автомобили
Шефът на Mazda: Само Tesla има триумф при електрическите автомобили

Компанията на Масахиро Моро продаде единствено 66 EV автомобила в Съединени американски щати през 2022 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР