Повреден или изтощен акумулатор продължава да бъде най-честата причина, поради

...
Повреден или изтощен акумулатор продължава да бъде най-честата причина, поради
Коментари Харесай

Акумулаторът е най-честата причина да се вика пътна помощ

Повреден или отпаднал батерия продължава да бъде най-честата причина, заради която водачите в Германия са викали пътна помощ от автомобилния клуб ADAC през предходната година. На това се дължат 44% от всички намеси на пътната помощ. 12-волтовият батерия основава проблеми освен на стандартните коли с вътрешно горене, само че и на електрическите, при които той зарежда доста системи като осветяване, климатизация и други

Втората най-честа причина водачите да търсят пътна помощ са проблеми с мотора (23%). Следват неизправностите в стартера, алтернатора, електрониката и осветлението (11%). Гумите (9%) и заключването (7%) са идващите мотиви да се вика помощ на пътя. Общо взето и в предходните години обстановката с най-честите повреди е същата. Картината е показателна за автопарка в Централна и Западна Европа.

Като цяло на притежателите на електрически коли им се постанова по-рядко да викат пътна помощ в сравнение с водачите на бензинови и дизелови коли. Това е устойчива наклонност от последните години и е удостоверение за възходящата надеждност на електрическите автомобили. Превозните средства на ток обаче имат по-често проблеми с гумите, които се дължат на високото им тегло и по-бързото изхабяване. При спирачките, окачването и съставените елементи на каросерията повредите са почти идентични при електрическите и стандартните коли.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР