Учащите ще ползват 70% намаление, а пенсионерите – 40 на

...
Учащите ще ползват 70% намаление, а пенсионерите – 40 на
Коментари Харесай

От 1 февруари: Децата до 10-годишна възраст пътуват безплатно в градския и междуселищен транспорт


Учащите ще употребяват 70% понижение, а пенсионерите – 40 на 100

„ На служебния кабинет се падна освен да провежда избори, само че и да овладява високите равнища на инфлация- едната посока беше да я овладеем, а другата  - приехме ограничения за компенсиране на приходите. Днес приехме следващата с изменение на две постановления. С единия увеличихме обезщетенията, които страната заплаща за използването на публичен градски превоз ”, това сподели след съвещанието на

Министерския съвет транспортният министър Христо Алексиев. С решението от 1 февруари всички деца ще пътуват гратис в публичния градски и междуселищен превоз.

Учащите ще употребяват към този момент 70% понижение вместо сегашните 20. Отстъпката ще важи до края на 2023 година и ще засегна децата до 10-годишна възраст.

„ Всички учащи ще пътуват със 70% понижение, до момента пътуваха с 20% “. Увеличихме и обезщетенията за понижено пътешестване за хората в пенсионна възраст от 20 на 40% “, разгласи още вицепремиерът Алексиев.

„ Бюджетът на мярката е 73 млн. лв.. Те са обезпечени основно от свръхпечалбите, които събрахме от рафинерията в Бургас “, добави още той.

Друга смяна е даването на повече дотации за междуселищни линии, които не са рентабилни. 

„ Увеличението е със 72 милиона. Така към по-малки обитаеми места ще има превоз и хората ще мобилни. Това ще докара по-голямо употребяваме на превоз и по-малко коли и замърсяване ”, означи Алексиев. 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР