Бургаският окръжен съд даде ход на делото срещу сириеца Омар

...
Бургаският окръжен съд даде ход на делото срещу сириеца Омар
Коментари Харесай

Разпитват 111 свидетели по делото за смъртта на бургаските полицаи

Бургаският областен съд даде ход на делото против сириеца Омар Аднан, който е упрекнат за гибелта на двама служители на реда, съобщи БНР.

Случаят е от 25 август 2022 година, когато Аднан управляваше рейс с незаконни мигранти, с който блъсна на кръгово кръстовище в Бургас полицейски автомобил, препречил пътя му. Престъплението е квалифицирано в обвинителния акт като съзнателно, а казусът като изключително тежък.

Делото се гледа по общия ред, а назначеният за негов длъжностен бранител - юрист Калин Янев, съобщи, че ще изиска преквалификация на обвиняването - от съзнателно в непредумишлено.

В отговор прокурорът Димитър Узунов акцентира, че по делото са събрани задоволително обстоятелства и доказателства, които сочат съзнателно осъществено закононарушение , а казусът дефинира като като изключително тежък.

По делото следва да бъдат разпитани 111 очевидци и 19 движимости лица. Това категорично изиска бранителя на Омар Аднан, юрист Калин Янев.

Съдът удостовери мярката за неотклонение на подсъдимия " Задържане под стража " и насрочи идващото правосъдно съвещание на 24 юни.

В правосъдната зала Омар Аднан отхвърли признае, че е пълновръстен и още веднъж съобщи, че е роден на 1 януари 2007 г. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР