Уча се да си тръгна от любовта, която ми причини

...
Уча се да си тръгна от любовта, която ми причини
Коментари Харесай

Бавно се уча да си тръгна от теб

 момиче-държи-чаша-за-вино

Уча се да си потегли от любовта, която ми аргументи болежка. Решението да приключа връзките, вместо да се боря до край, не значи, че съм слаба. Просто от време на време би трябвало да помислиш за себе си, вместо това да обичаш сляпо и безнадеждно да чакаш, че някой ще те обича взаимно.

Отказът от едни отровни връзки, в последна сметка, ще ми помогне да намеря щастието, което заслужавам. Единственото, от което се нуждая, е да прелистя тази мъчителна страница в моята биография.

Няма потребност да се изяснявам пред този, който не желая да бъде в моя живот. Не ми би трябвало да се регистрирам пред някого, с изключение на пред самата себе си. Не би трябвало да ми пука за мнението на другите, тъй като е значимо моето лично благоденствие.

Уча се да приема раздялата и да виждам красивото в нея.

Не всеки може да играе основна роля в моя живот. Има елементарни познати, има просто преминаващи. Тяхното наличие е краткотрайно, а въздействието им минимално. Когато те си тръгнат, нямам причина да пострадвам или скърбя.

Защото те са житейски уроци, които ме карат да бъда по-силна. Те ми разрешават да се възродя от пепелта. Те са моето минало и с облекчение чувствам, че нямат власт над мен.

Искам да кажа, че ти си превъзходен, само че просто не си моят човек. И всеки ден се увещавам, че постъпих вярно, като се разделих с теб, тъй като за началото на моя нов живот трябваше да те пусна.

Ще оцелея, фокусирайки се върху личното излекуване и успокоение.

Искам да изцелявам разрушеното си сърце, вместо да очаквам някой да ме избави.

В час на обезсърчение и бивайки на границата на срив, се изучавам да се държа за дребния проблясък вяра, че в никакъв случай не се предавам. Уча се да имам вяра че съм задоволително мощна, с цел да оцелея, преживявайки загубата. Уча се да си призная, че съм единствената, която може да ми помогне да се изцелявам.

Уча се да одобрявам неизбежността на раздялата и да виждам хубостта в това.

Защото да си потегли е най-хубавото, което мога да направя за себе си. И ден след ден все по-отчетливо разбирам за какво.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР