Убийство с удар с чук в главата като наказания за

...
Убийство с удар с чук в главата като наказания за
Коментари Харесай

Чукът на отмъщението. Как бивш наемник от Вагнер беше екзекутиран за назидание

Убийство с удар с чук в главата като санкции за изменничество в частната военна компания " Вагнер ". Такова видео разгласява Telegram канал, непосредствен до частната военна компания на Евгений Пригожин. " Осъденият " е съветски пандизчия, нает да се бие във войната, който дезертира на страната на Украйна.

Руски пандизчия е вербуван да се бие дружно с наемниците от съветската частна военна компания " Вагнер " във войната в Украйна. След малко образование обаче взема решение да се съобщи на украинската войска. По-късно се появява на видеозапис, в който твърди, че е бил похитен. Миг по-късно е погубен по отблъскващ метод.

Така звучи на малко историята на руснака Евгений Нужин, излежавал присъда за ликвидиране, който се оказва измежду вербуваните да водят война в Украйна от доближения до Владимир Путин съветски олигарх Евгений Пригожин.

През уикенда в близкия до " Вагнер " канал в Телеграм GREY ZONE се появи видео, озаглавено " Чукът на отмъщението ". В неговото начало е сниман покорен мъж в мазе, който твърди, че е Евгений Нужин, дезертирал от редиците на съветските наемници в Украйна. Той споделя още, че се е предал на украинските сили на 4 септември, а на 11 ноември е бил похитен от Киев.

В този миг в кадър се появява различен мъж, в бойно облекло, който удря със мощен размах пленника по главата. След това има и втори удар, когато тялото на мъжа, показал се като Нужин, към този момент не е в кадър.
" Отлична режисьорска работа "
Екзекуцията е последвана и от на самия Пригожин, публикуван от пресслужбата на компанията му " Конкорд ".

" Нужин съобщи своя народ, съобщи своите приятели, съобщи ги умишлено ", е представен да споделя олигархът, прочут с прозвището " Готвача на Путин ", който наскоро публично призна, че е създател на " Вагнер ".

Той дефинира видеото като " отлична режисьорска работа " и показва съмнение, че " този филм се споделя " Куче получава гибел на куче ".

В публикуваното от компанията на Пригожин известие се съдържа и предизвестие към всички останали руснаци - да не не помнят, че " има освен предатели, които хвърлят автоматите си и минават
към врага ", а и такива, които " се крият в офиси " и употребяват своите бизнес самолети.
Правозащитници желаят пояснение от Киев
Засега видеото с изтезанието на Нужин не е коментирано нито от съветските, нито от украинските управляващи и гибелта на досегашния съветски наемник във " Вагнер " не е доказана публично.

Кадрите обаче предизвикаха апел от съветския правозащитен уебсайт Gulagu.net към украинския президент Володимир Зеленски - да изясни би могло да е станало отвличането на Нужин, който непринудено се е предал на въоръжените сили на Украйна.

Предполага се, че Нужин е бил върнат на съветските сили при замяна на пленници на 11 ноември. Тогава Украйна заяви за връщането на 45 военнослужещи като в него са били включени и пленени наемници от " Вагнер ". Такова съмнение изрази пред медии синът на Нужин.
Запазената марка на " Вагнер "
Опозиционното съветско онлайн издание " Сота " разяснява, че убийството с чук се е трансформирало в желан способ за осъществяване на " смъртна присъда " във " Вагнер " още от времето на присъединяване ѝ в спора в Сирия .

Самият Евгений Пригожин през септември беше по какъв начин набира наемници в съветски затвор. На публикуваните тогава фрагменти той споделя, че тези, които излежават 20-30-годишни присъди, ще получат прошка, в случай че изкарат 6 месеца на фронтовата линия. Но в случай че станат предатели, ще бъдат екзекутирани на място.

Смъртното наказване в Русия публично е неразрешено с мораториум. Според разнообразни източници от 10 000 до 20 000 пандизчии са били вербувани от " Вагнер ".

По-късно Пригожин публично за съществуването на " Вагнер " и че е обвързван се него.
Какво описа Евгений Нужин
" Смъртната присъда " на Нужин обаче надали е единствено поради решението му да се съобщи на украинските сили. В средата на септември основният редактор на украинското издание Censor.net Юрий Бутусов разгласява в Ютюб изявление с човек, представящ се точно като Евгений Нужин.

В него руснакът описа, че е пандизчия от Рязанската наказателна колония № 3, който е отпътувал за Украйна в състава на " Вагнер ". Източник на малкия екран на Радио Свободна Европа/Радио Свобода Current time, който е излежавал присъдата си дружно с Нужин, удостовери, че записът демонстрира " Женя от тяхната колония ".

По време на изявлението си от септември руснакът споделя още, че е бил наказан на 24 години затвор поради ликвидиране при сборичкване през 1999 година, а по-късно към присъдата му са добавени 4 години за опит за бягство.

По думите на Нужин създателят на " Вагнер " Пригожин е дохвърчал с хеликоптер в неговата колония през юли. Тогава всички пандизчии са били изведени на открито и олигархът им е предложил да станат наемници в Украйна.

" Обеща на всички опрощение. Заплата от към 100 000 рубли . Ако ни убият, на фамилията ще бъдат изплатени към 5 милиона. Каза, че родината е в заплаха и така нататък ", описа Нужин.
Една седмица в " подготвителен лагер "
По думите му общо 92 души от колонията му решили да отидат на фронта. Последвало ново посещаване на Пригожин през август, след което пандизчиите са откарани с хеликоптер в " подготвителен лагер " в източната украинска област Луганск. Там те са прекарали една седмица, твърди Нужин, след което са станали част от щурмови отряд.

На въпрос по какъв начин им е била обяснена задачата, той дава отговор: " Дори не знам по какъв начин да обясня, само че това, което разбрах, е, че би трябвало да стреляме по пушечно месо. Ако сбъркаме, ще бъдем занулени. Застрелват ви. Това се назовава нулиране. "

Нужин споделя, че някои от пандизчиите, които си разрешавали да спорят, са били извадени от отряда, а един даже е бил убит " за нищо ". На 2 септември той и още 17 души са отведени в " някакъв частен бранш " и са инструктирани да търсят мъртви и ранени от съветската войска. На 4 септември Нужин се предава.

" Отдавна взех решение да се предам. Когато бях в лагера, гледах телевизия. Имах телефон, гледах Ютюб. А когато стартира тази неразбория, взех решение, че когато стигна до такава степен, въпреки всичко ще се предам ", споделя руснакът, добавяйки, че Путин е почнал войната против Украйна, а Нужин има близки родственици в страната.

Това е вторият прочут случай, в който наказан, вербуван от " Вагнер ", е хванат от украинските военни. На 2 септември Юрий Бутусов разгласява видеозапис от разпита на различен пандизчия, за който се твърди, че е наказан на 9 години затвор в Русия. Той също сподели, че образованието му е траяло една седмица.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР