Тясното сътрудничество между Москва и Пекин може да има последици

...
Тясното сътрудничество между Москва и Пекин може да има последици
Коментари Харесай

Столтенберг: Сътрудничеството между Русия и Китай може да има последици за сигурността на НАТО

Тясното съдействие сред Москва и Пекин може да има последствия за сигурността на страните от НАТО. Това съобщи в изявление за вестник Le Monde в сряда генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. " НАТО е районен съюз, чиято активност е съсредоточена в Северна Америка и Европа ", сподели той и добави: " Но алиансът би трябвало да се оправя с световни закани. "

" Фактът, че Москва и Пекин работят в тясно съдействие, се отразява на нашата сигурност ", сподели той. " По-рано (през февруари ) съветският президент Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин направиха взаимно изказване, в което разкритикуваха нашата политика на отворени порти ", съобщи Столтенберг.

Посещението на съветския президент Владимир Путин в Пекин и диалозите му с китайския президент Си Дзинпин на 4 февруари бяха отдадени на по-нататъшното развиване и подсилване на двустранните връзки, както и на координацията на дейностите на интернационалната сцена и създаването на взаимни подходи към настоящите проблеми и провокации пред световната сигурност. В края на срещата, траяла повече от два часа и половина, двамата водачи одобриха взаимно изказване, в което означиха, че другарството сред Русия и Китай " няма граници " и че в съдействието им " няма неразрешени зони ". В документа се акцентира, че Москва и Пекин се опълчват на по-нататъшното разширение на НАТО и приканват алианса да се откаже от методите си от епохата на Студената война.

Източник: tass.ru
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР