Тя успява да избяга няколко пъти от смъртта. Оцелява в

...
Тя успява да избяга няколко пъти от смъртта. Оцелява в
Коментари Харесай

„Хвърляха се на раменете им за спасение, а ги екзекутираха“: Терористите били облечени като полицаи

Тя съумява да избяга няколко пъти от гибелта. Оцелява в нападението от терористите на „ Хамас “ на фестивала в Израел в събота сутринта. На мястото на празненствата, които се трансформират в покруса, към този момент са открити съвсем 300 тела.

Мая стои на входа на Festival for Peace, преглежда документите за идентичност на идващите и се взира в очите им. „ Имаше толкоз доста младежи, родени през 2003, 2004, 2005 година “, споделя тя в диалог с екип на немското издание „ Билд “, представен от.

В шест часа сутринта завършва промяната ѝ. „ Смених обувките си с маратонки, с цел да мога да танцувам с лекост. Това може би ми избави живота “, споделя тя. С тях по-лесно съумява да избяга от ужаса.

Около 6:30 часа участниците във фестивала за първи път чуват ракети да летят в мирното до тогава небе.

Тъй като сигналите за ракети са част от всекидневието на израелците, те не реагират обезпокоително и не осъзнават незабавно сериозността на обстановката.

„ Железният купол “ - израелската противовъздушна система, нормално съумява да отбрани популацията си. Празнуващите нямат визия, че стотици терористи към този момент нахлуват в страната по суша, море и въздух, а военните не могат да ги спрат.

Броят на бомбардировките пораства. Хората тичат към колите си, с цел да избягат. Това прави и Мая със собствен другар. Двамата бързо схващат, че единственият път, по който са мислели, че могат да се спасят, от двете страни е с блокади. Терористите, които са ги сложили, са пристигнали преоблечени като служители на реда и бойци.

„ Хората се хвърляха на раменете им с вярата да бъдат избавени, а по-късно бяха екзекутирани “, споделя Мая през сълзи.

Образуват се тапи, улиците са без излаз. Автомобилите се трансформират в гибелен капан за доста от 3500-те участници във фестивала. Тежко въоръжените терористи употребяват автомати и гранатомети, с цел да стрелят по дами с къси топове и поли, които носят цветя в косите си, а кожата им свети, тъй като честват.

Мая и нейният другар за малко търсят леговище с съвсем 50 други души в бункер край пътя. Но инстинктът им подсказва, че там не е безвредно. Под обстрел те бягат през пътя в пустинята.

Отново животоспасяващо решение. През идващите часове оцеляват, скрити под планина от мъртви тела.

Мая и приятелят ѝ вървят два часа. Изстрелите са зад тях. Бягат в слалом, тъй като снарядите идват поредно и отляво, и отдясно.

На територията на фестивала терористите систематично търсят оживели в палатките, в тоалетните, под сцената. Там са убити бармани, скрили се в хладилниците. Жените са изнасилвани, а по-късно убивани до мъртвите им другари. Други са отвлечени. Оскверняват се трупове.

След два часа паническо и непрестанно бягане Мая и нейният другар са открити от служител на реда. Освен с смут Мая е изпълнена и с горест. Фестивалната общественост е като семейство за нея. Тя познава мениджъра на събитието, чиновниците, доброволците.

„ Всеки един от тях беше мой другар “, споделя момичето. Много от тези хора към този момент са мъртви, отвлечени и към момента в неопределеност.

Многобройни са трагичните персонални истории след офанзивата на „ Хамас “. 32-годишният Рой не знае нищо за шестима членове на фамилията си - братовчедка му Шири, брачният партньор ѝ Ярдън и двете им дребни деца са отвлечени.

„ Последното нещо, което видях, бяха фотоси, на които са водени от терористите. Ярдън беше целият в кръв “, споделя Рой пред “Билд “. Неговият чичо Йоси и вуйна му Маргуит също са отвлечени от бойци на „ Хамас “.

„ Те подпалиха къщите ни, хората в Нир Оз бяха принудени да бягат. Обезглавяваха остарели хора на улицата, застрелваха бебета в главите “, споделя още той през сълзи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР