Тя ще бъде и първата жена начело на институцията Наталия

...
Тя ще бъде и първата жена начело на институцията Наталия
Коментари Харесай

Българка начело на EUPOL COPPS

Тя ще бъде и първата жена отпред на институцията

Наталия Апостолова е определена да оглави Мисията на Европейския съюз за полиция и господство на закона за Палестинските територии (EUPOL COPPS), заяви формалният уебсайт на институцията. Решението е взето на съвещание за Комитета за политика и сигурност на Съвета на Европейския съюз.

Подчертава се, че Наталия Апостолова е първият български жител, назначен да управлява задача на Общата политика за сигурност и защита (ОПСО) на Европейски Съюз. Тя ще бъде и първата жена отпред на EUPOL COPPS, съобщи БГНЕС.

В рамките на своята 25-годишна дипломатическа кариера госпожа Апостолова е заемала управителни длъжности в Близкия изток и на Балканите, където е придобила забележителен опит в области, наранени от спорове. Тя е била дипломат / началник на делегацията на Европейски Съюз в Либия от юли 2013 година до август 2016 година и като специфичен представител / началник на офиса на Европейски Съюз в Косово от септември 2016 година до август 2020 година

Преди назначението й за началник на делегацията на Европейски Съюз в Либия е била заместник-ръководител на делегацията на Европейски Съюз в Египет - от юли 2010 година до юли 2013 година.

След встъпването на Наталия Апостолова в служба EUPOL COPPS ще бъде първата задача на ОПСО, която има за началник жена. Заместник-ръководителят също е жена - доктор Катя Доминик, от Германия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР