Тя коментира, че депутатите може да направят така, че да

...
Тя коментира, че депутатите може да направят така, че да
Коментари Харесай

Финансовият министър: През януари трябва да чакаме приходите от ДДС, за да платим пенсиите на седми

Тя разяснява, че депутатите може да създадат по този начин, че да няма пари за пенсии на 7 януари. Повод за репликата й бе предложение на Кирил Ананиев от ГЕРБ, което в последна сметка не бе признато. То предвиждаше разноските и предоставените прехвърляния до приемането на закона за бюджета за 2023 година да се финансират за сметка на постъпилите през интервала доходи и наличните парични средства в единната сметка като се изключи наличните целеви парични средства. Ананиев стимулира предлагането си с това, че по този метод се изключва опцията тези средства да бъдат пренасочвани за други настоящи разноски и няма да се основат проблеми при усвояването на стратегиите и плановете, които са включени както в оперативните стратегии, по този начин и в Плана за възобновяване и резистентност.

Този текст е изрично недопустим, тъй като това значи, че ние ще можем да финансираме дейностите единствено с настоящите доходи, които постъпват през настоящия месец, няма да можем да употребяваме ресурса на единната сметка, разяснява Велкова.

Тя разгласи положението и на фискалния запас, чиято разбивка демонстрира, че централният бюджет е на недостиг от 1.6 милиарда лева Това стана мотив за нападки против някогашния министър на финансите Асен Василев от страна на ГЕРБ за това, че с дейностите си той е довел до това да не могат да се платят пенсиите.

На това Василев отговори, че става дума за недостиг по централния бюджет, т.е. на средствата, които държавното управление може да харчи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР