Twitter съди Илон Мъск за опита на милиардера да избяга

...
Twitter съди Илон Мъск за опита на милиардера да избяга
Коментари Харесай

Twitter съди Илон Мъск за отказа му от сделката за 44 млрд. долара

Twitter съди Илон Мъск за опита на милиардера да избяга от договорката по придобиването на компанията за 44 милиарда $. Целта на компанията е да принуди Мъск да съблюдава изискванията на договорката.

Искът е подаден в съда на Делауеър във вторник и идва, заявявайки, че компанията не е предоставила нужните данни и информация, които са му нужни, с цел да реши равнището на подправени профили в обществената мрежа.

От Twitter показват, че са се постарали да дават на Мъск информацията, която е изискал, и точно по тази причина в този момент компанията ще го съди, с цел да наложи реализирането на сливането.

Компанията показва още, че Мъск неведнъж е нарушил изискванията на съглашението по договорката, като да вземем за пример е пуснал туит през май, че.

" След като провежда обществен театър, с цел да включи Twitter в него, а откакто предложи и подиса приятелско съглашение за обединение, Мъск явно има вяра, че той – за разлика от всяки друга индивид, подчинена на договорното право на Делауеър, е свободен да промени решението си, да разбие компанията, да наруши нейните интервенции, да унищожи цената на акциите ѝ и да си тръгне “, се споделя в жалбата на Twitter.

Адвокатите на Twitter прибавят още, че Мъск е трансформирал мнението си незабавно щом пазарните условия са се влошили, вследствие на което персоналното благосъстояние на милиардера е намаляло с над 100 милиарда $ от пика си през ноември 2021 година

Базираната в Сан Франциско компания също сподели, че Мъск е сложил компанията във финансова заплаха.

" От подписването на съглашението за обединение Мъск неведнъж е пренебрегвал Twitter и договорката, създавайки бизнес риск за Twitter и напън за понижаване на цената на акциите му “, показва още жалбата.

От Twitter декларират, че са подготвени да проведат акционерно гласоподаване по договорката още в средата на август и че Мъск би трябвало да затвори договорката в границите на идващите два дни. Според обществената медиа закъснение може да навреди на бизнеса му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР