В сезона на баловете – димки, пиратки и излизане от

...
В сезона на баловете – димки, пиратки и излизане от
Коментари Харесай

Старт на абитуриентските балове: За какво ще следи полицията?

В сезона на баловете – димки, пиратки и излизане от прозорците на колите. Традиционно, полицията подхваща спомагателни ограничения за сигурност в празничните дни.

„ Най-честите нарушавания за изскачане на младежи през прозореца на автомобила, размахвайки ръце, без защитен колан и въртене на гумите от младите водачи на колите. Всички тези неща са доста съществени нарушавания и основават предпоставки за тежки произшествия “, сподели някогашният шеф на столичната „ Пътна полиция “, Тенчо Тенев.

И прикани за деликатно шофиране в дните около баловете.

„ Столична дирекция на вътрешните работи дълги години охранява баловете, столичната „ Пътна полиция “ също. Следим с камери и снимаме нарушителите, които се движат по улиците на София в коли и са отвън прозорците. После ги привикваме и им се сформират нужните документи и санкции за тези нарушавания “, споделя той.

Глобата за излизане отвън колата е 50 лева По думите на Тенчо Тенев тя би трябвало да бъде 10 пъти по-висока.

„ Това е извънредно тежко нарушаване. Едно погрешно ръководство на автомобила от страна на лидера може да провокира тежко ПТП. Пътникът, който се е посочил от прозореца на колата, при внезапно прекъсване може да падне от нея и да падне под гумите на различен автомобил, с който се разминава “, предизвестява още той.

Следенето за това дали малолетни лица използват алкохол ще се прави както от охраните на заведенията, по този начин и от полицията.

„ Твърде неприятна обстановка – 14-годишен с алкохолно натравяне. Но аз запитвам и къде са и родителите, които следят този юноша? Къде е ролята на обществото, на притежателите на заведенията за хранене и охраните, които са вътре? Виждате по какъв начин се пробват да употребяват и балони с божествен газ, всевъзможни неразрешени вещества “, споделя още Тенчо Тенев като се базира на случая от през вчерашния ден, 14 май, при който двама възпитаници бяха с алкохолно натравяне в „ Пирогов “, откакто са чествали абитуриентски бал предната вечер.

По време на баловете ще има засилено полицейско наличие и ще се следи както за използването на неразрешени субстанции, в това число и божествен газ, така и за това дали се употребява непозволено пиротехника. През миналата година полицията е глобила 1600 зрелостници за нарушавания.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР