Творец от Мездра се присъедини към кампанията за набиране на

...
Творец от Мездра се присъедини към кампанията за набиране на
Коментари Харесай

Изложба-базар помага на малката Сияна от Мездра

Творец от Мездра се причисли към акцията за набиране на средства за лекуване на 3-годишната Сияна. Това е художничката Стела Цветкова, която ще открие изложба-базар от портрети на възрожденци на 30 октомври, от 11.00 часа, в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий ". Тя е приключила Филмов и ефирен монтаж - режисьор на пулт, а рисуването ѝ е занимание. Изложбата е отдадена на Деня на националните будители. Половината от събраните средства Стела Цветкова ще подари за Сияна.
"Още като видях апела във Facebook взех решение, че би трябвало да оказа помощ по някакъв метод и това е моят метод - в случай че може да се продаде някоя картина, да оказа помощ с каквото мога. Мисля, че това си е заложено в човешката природа - да оказваме помощ, да сме състрадателни ", сподели Стела Цветкова.
3-годишното момиченце от Мездра е родено прибързано поради вродено задръстване на дванадесетопръстника, като по-късно отключва епилепсия и централно координационно разстройване, което прераства в детска церебрална парализа. Нужната сума за лекуване със стволови кафези в Истанбул е 32 хиляди $.
На 21 октомври в Мездра се състоя благотворителна фолклорна вечер в помощ на детето, когато бяха събрани 1930 лв.. В Завода за кабелни детайли подариха 6047 лв.. Кутии за дарения са сложени в СУ "Иван Вазов ", Детската борса, магазин "Малчо " в Мездра и читалището в село Долна Кремена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР