Турция си сътрудничи с британската компания Ролс-Ройс за производството на

...
Турция си сътрудничи с британската компания Ролс-Ройс за производството на
Коментари Харесай

Турция строи свой собствен боен самолет

Турция си сътрудничи с английската компания Ролс-Ройс за производството на мотора на първия турски военен аероплан, заяви ръководителят на Управлението за отбранителна индустрия Исмаил Демир в предаване за СиЕнЕн-Тюрк.

Националният военен аероплан на Турция е от дълго време разработван план за основаването на изтребител от пето потомство с характерности, сходни на тези нa F-35 Lightning II на Локхийд Мартин. Самолетът се създава от локалната отбранителна индустрия, а основен реализатор е компанията TAI (Турска аерокосмическа индустрия).

Демир уточни Ролс-Ройс като опция за моторите за самолетите на американския мотор F-110 на Дженерал Илектрик. Той добави, че турската страна в началото е имала известни безпокойства по отношение на моторите на Ролс-Ройс, само че компанията ги е разсеяла при извършените диалози.

" Работата стартира ", добави Демир, представен от " Дейли сабах ".

Очаква се националният военен аероплан на Турция да излезе от хангара през 2023 година, да реализира първия си експериментален полет през 2025-2026 година и да бъде включен към инвентара на турските въоръжени сили през 2029 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР