Турция се бори с последиците от нападенията на ПКК срещу

...
Турция се бори с последиците от нападенията на ПКК срещу
Коментари Харесай

Ердоган: Решени сме да държим терористите далеч от южните ни граници

Турция се бори с последствията от нападенията на ПКК против боен пост в северната част на Ирак предходната седмица. 12 бойци бяха убити в границите на два дни в най-смъртоносната офанзива, която терористичната група извърши през последните години против турската войска, заяви „ Сабах “.


Засягайки напъните на Турция за битка с тероризма, президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че страната заплаща цената заради " местоположението си “.

" Изправяхме се пред провокации повече от век, от Чанаккале до Саръкамъш, и направихме огромна жертва ", съобщи Ердоган пред събралите се локални админи на квартали и села, в президентския комплекс в столицата Анкара. Той визираше битката на Турция в Първата международна война, която приключва с разпадането на Османската империя и проправя пътя към Войната за самостоятелност.

" През цялата история на републиката битката ни за самостоятелност и бъдеще не е свършвала. Нашите съперници, които във всяка ера се появяват с нови сюжети, с нови изяви, през последните 40 години преследват злокобен скрит план посредством ПКК ", сподели Ердоган.

" Те целят да заличат нашата нация, само че не съумяха да реализират упоритостта си. Те не се отхвърлиха. Като ръководещи на тази страна през последните 21 години, ние платихме цената от името на нацията и към момента я плащаме ", сподели президентът.

ПКК, макар че е приета като такава от Европа и Съединени американски щати, към момента получава поддръжка от чужбина, в това число от Вашингтон, който намерено доставя сирийското крило на ПКК под прикритието на битката против ДАЕШ, до момента в който в Европа поддръжниците на ПКК получават свободно пространство за осъществяване на манифестации.

Ердоган акцентира, че алените линии на Турция включват териториалната целокупност и единството и че в никакъв случай няма да разрешат те да бъдат накърнени. ПКК твърди, че се бори за кюрдско самоуправление в югоизточната част на страната.

" Последните 6 или 7 години бяха сполучливи във връзка с битката с тероризма. Във време на влошаващ се климат на сигурност в света ние организирахме най-успешните интервенции за битка с тероризма. Да, предходната седмица имахме 12 жертви. Но какво се случи по-късно? За три дни погребахме 59 терористи ", сподели Ердоган, визирайки ответните удари на турските сили за сигурност, ориентирани против ПКК.

Турският държавен глава също по този начин удостовери новата идея на Турция за битка с тероризма, която планува очистване на тероризма при източника му и интервенции в южните граници на страната. " Разрушихме империалистическия скрит план, целящ да обкръжи Турция през южните ѝ граници. Продължаваме интервенциите си и не разрешаваме на терористите да петнят нашите земи ", сподели той.

Президентът описа по какъв начин терористичните офанзиви в предишното са лишили живота на хора в планините и военните бази на Турция и добави, че в този момент " унищожават терористите в личните им бази, в пещерите им ".

" Ако през днешния ден тероризмът е покрай изгубване, това се дължи на интервенциите, извършени в Ирак и Сирия ", акцентира Ердоган.

Той означи, че турското разузнаване прави удари и в северната част на Сирия, унищожавайки ресурсите на ПКК, и че ще продължи интервенциите.

" По Божия воля терористите няма да могат да се разхождат свободно наоколо до турските граници ", сподели турският президент.

Държавният глава изрази страдание за позицията на опозицията във връзка с битката с тероризма. Републиканската национална партия (РНП) попадна под обстрел, тъй като не се причисли към другите партии, с цел да осъди терористичните офанзиви, и упрекна за тях пропуските в сигурността. Ердоган съобщи, че тези критици служат като рупор на ПКК.

" Те (опозицията – бел.ред.) също по този начин не оферират опция на нашите старания за битка с тероризма. Те се опълчиха на разширението на мандата на турската войска в чужбина, тъй като не признават сирийския клон на ПКК за терористична група. Но нашият народ ги познава доста добре; той знае, че те работят по този метод, с цел да съберат гласове от поддръжниците на партията, подкрепяща ПКК "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР