Йоана Илиева спечели олимпийска квота за турнира на сабя в

...
Йоана Илиева спечели олимпийска квота за турнира на сабя в
Коментари Харесай

Йоана Илиева спечели олимпийска квота за Париж 2024

Йоана Илиева завоюва олимпийска квота за шампионата на сабя в Париж. Тя победи в европейската подготовка в Люксембург с извънредно мощна игра и потвърди, че е една от водещите състезателки в света. В конкуренцията участваха 13 от най-хубавите фехтовачки от Европа, като билет за Олимпиадата осигуряваше единствено първото място в надпреварата.


Възпитаничката на фехтовален клуб „ Свечников “, водена от националния треньор Ивайло Воденов, си обезпечи присъединяване в олимпиадата с три победи, като не остави никакъв късмет на съперничките си. Бронзовата медалистка от Световното състезание в Милано игра въодушевено, съсредоточено и решително, и справедливо ще взе участие на най-силния международен състезателен конгрес.

Йоана Илиева стартира присъединяване си в шампионата непосредствено от втория кръг на елиминациите. В първата си среща тя се изправи против Сабина Мартис от Румъния, записа разгромна победа с 15:2 и си обезпечи място на полуфиналите. В идващия дуел, който й гарантираше среща за олимпийската квота, Илиева игра против Лариса Айфлер от Германия и още веднъж победи, този път с 15:13. Във финала сабльорката ни се изправи против Нисанур Ербил от Турция. Илиева поведе за минути с 8:3, а по-късно не изпусна задатъка си и завоюва срещата с безапелационното 15:5.


Олимпийската квота на Йоана Илиева е резултат от нейната непримиримост и неотклонен труд, с поддръжката на треньори, съидейници и съотборници. Българска федерация по фехтовка справедливо влиза още веднъж в Олимпийските игри и ще чака представянето на най-хубавата ни сабльорка с вяра и оптимизъм.

Всички класирания и резултати от олимпийската подготовка в Люксембург можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/01F.CDF714AD34B6EB3E16E460D393E0E#today. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР