Турция и Иран са обсъждали евентуална съвместна военна операция срещу

...
Турция и Иран са обсъждали евентуална съвместна военна операция срещу
Коментари Харесай

Анкара и Техеран обсъждат съвместен удар по кюрдите

Турция и Иран са обсъждали възможна взаимна военна интервенция против " кюрдски терористични групировки " по време на състоялото се предходната седмица посещаване на началника на иранския общоприет щаб военачалник Мохамад Багери, заяви през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

" Началниците на генералните щабове на Турция и Иран разискаха взаимни дейности за битка с екстремистки организации, които съставляват опасност за нас. Тази тематика непрекъснато е в дневния ред. Аз също разисках тази тематика с Багери ", сподели Ердоган пред публицисти на летището в Истанбул, преди да замине на посещаване в Йордания.

Ердоган най-вероятно засяга битката с Кюрдската работническа партия (ПКК) в Турция и Партията за свободен живот в Кюрдистан в Иран. Кюрдските сили работят дейно против ИДИЛ в Сирия и Ирак, само че прилежащите страни имат опасения, че това е стъпка към обособяване на нова страна в района.

Ген. Багери е обсъждал с турски представители обмяна на разследващи данни и възстановяване на сигурността по общата граница.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР